Elindult az év
Oktatás
2022. szept. 1.

Elindult az év

Megkezdték az évet a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai. A tanévnyitó szentmisét az Ív Úti Szent Kereszt Felmagasztalása Templomban tartották.

A nyolcadik évfolyamosok kezét fogva sétáltak be az elsősök az Ív úti Szent Kereszt Felmagasztalása Templomba. A II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában ugyanis reggel tartották meg a tanévnyitó ünnepséget. Nagyjából 315 gyerekkel kezdik az idei évet, amelyből 45 első osztályos. Az intézmény óvodájában is száz feletti a létszám.

„Veni sanctival, azaz tanévnyitó szentmisével kezdjük a 2022/23-as tanévet. Bizalommal, bizakodással és a teremtő felé fordulva, imáinkkal kísérve kezdjük ezt az új évet. Tudjuk jól, hogy sok nehézség van manapság az oktatásban, a társadalmi életben, a gazdaságban, de reménykedünk a legjobbakban és reménykedünk abban, hogy ezt a tanévet is sikerül befejezni úgy, hogy minden tanítási nap időben, a helyén megtartva, jó pedagógusok vezetésével és majd a gyerekek teljes tudásával fog végződni” - mondta Kocska Ágnes, a II. János Pál Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

A szentmisét Mischinger Ferenc, római katolikus plébános tartotta, aki erre az alkalomra írt egy tanító mesét. Ez három királyfiról szólt, akik szerencsét akartak próbálni, de az öreg király a kápolnába küldte őket áldást kérni az Úrtól az út előtt. A legidősebb boldog, vidám életet kért, a középső gazdagságot, a legkisebb pedig azt, hogy ne hozzon szégyent az apjára és Istenre. Egyedül a legkisebb fiú tudott a jó úton maradni, a többiek eltékozolták az idejüket és a pénzüket. A történettel az volt a célja, hogy felhívja a gyerekek figyelmét az Istennek tetsző, boldog életre, valamint az Úr vigyázó szeretetére.

„Jézus tanítása mindenkit ámulatba ejt és hallgatnak rá. A legbölcsebb tanítók, lehet, hogy nem tanít matematikát, vagy nem tanult földrajzot vagy környezetismeretet vagy olvasást, de mégis minden szavának ereje van. Ha a gonosz lelkek ott vannak a közelükben, azok nem érzik jól magukat, azok kiabálnak, de Jézus szavára még a gonosz lelkek, az ördögök is futnak” - fogalmazott Mischinger Ferenc, római katolikus plébános.

A gyerekek megtöltötték a templomot. A kicsik izgatottan várják az elkövetkező időszakot, amikor számos tudással gyarapodnak majd. Egy rövid, verses műsort is hallhattak a megjelentek.