14 gólos különbséggel nyert az ÓAM-Ózdi KC
Sport
2022. szept. 19.

14 gólos különbséggel nyert az ÓAM-Ózdi KC

Győzelmet aratott az ÓAM-Ózdi KC az NB I/B harmadik fordulójában. A KK Ajka gárdáját látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban hétvégén.

Lendületes játékkal kezdte az NB I/B harmadik fordulóját az ÓAM-Ózdi KC. A hazaiak a KK Ajka gárdáját látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Az első gólra a második percig kellett várni, amit a hazaiak szereztek. Fél perccel később még tudtak egyenlíteni a vendégek, ám az ezt követő négy gólt a mieink jegyezték. Innentől folyamatosan növelte előnyét az ÓAM-Ózdi KC, a félidő végére már nyolc gólos volt a különbség. A második játékrésznek 22-14-es állással kezdtek neki a csapatok.

A vendégek nyitott védekezését kihasználva ismét megindultak a mieink, így az első percekben egymást követve érték az ellenfél hálóját a labdák. A koncentrált, fegyelmezett védekezésnek köszönhetően az ellenfélnek nem sikerült felzárkózni. A negyvenegyedik percben már 31-18 volt az állás, tíz perccel később pedig tizenhat gólosra nőtt az előny. A játék végéhez közeledve sikerült lefaragni a különbségből az Ajkának, de a találkozót az ózdiak nyerték, így itthon tartották a két pontot. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – KK Ajka: 44 – 30.

„Egy más típusú játékra álltunk át a múlt heti tapasztalatok alapján, és ez bejött. Jól kezdtünk bele, belerobbantunk a meccsbe és amíg bírtuk, addig csináltuk teljes lendülettel. Nyilván az ellenfél, az Ajka ennél sokkal többet tud, és sokkal többet mutatott az első két fordulóban, valami okán itt ezt szerencsére nem tudta megmutatni. Ehhez nyilván kellettünk mi is, de annál többet nem szabad, hogy jelentsen ez nekünk, hogy egy fontos két pontot szereztünk egy lendületes játékkal, és ebből önbizalmat merítve hétfőtől készülünk a következőre” - mondta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

A KK Ajka az őszi szezon valamennyi mérkőzését idegenben vívja, ugyanis a sportcsarnokukat felújítják. Az előző két meccset is vendégségben töltötték, most pedig háromszáz kilométert utaztak Ózdig.

„Sajnos a mérkőzésen semmilyen tekintetben nem tudtunk a hazai csapat felé nőni. A támadásunk enervált volt, a védekezésünk gyakorlatilag megállító fordulat nélkül volt a hatvan perc alatt. Nem tudom mi az oka, a hosszú utazás vagy esetleg hogy voltak hiányzóink, de sajnos ma nem azt nyújtottuk, amire képesek vagyunk” - értékelt Tréki Tamás, a KK Ajka vezetőedzője.

A hétvégi győzelemnek köszönhetően az Ózd a tabella ötödik helyéről várja a folytatást. Legközelebb Salgótarjánba utaznak, ahol a lista tizenharmadik helyén található Csépe Salgótarján SKC gárdája fogadja majd őket. A hazai közönség pedig október 1-én láthatja az ÓAM-Ózdi KC-t, amikor a BFKA Veszprémmel csapnak össze.