Családias vállalat, emberi szemlélet – Őszinte érdeklődés jellemezte a Neutrik hétfői látogatását
Hírek
2022. nov. 29.

Családias vállalat, emberi szemlélet – Őszinte érdeklődés jellemezte a Neutrik hétfői látogatását

Hat fős delegáció érkezett a Neutrik Hungary Kft.-től Ózdra, akik a város polgármesterével és jegyzőjével is találkoztak. Érdeklődéssel hallgatták településünk történetét, jelenlegi helyzetét.

Hétfőn kora délután a Polgármesteri Hivatalban Janiczak Dávid polgármester és dr. Almási Csaba jegyző várta a Neutrik cégcsoport felsővezetését. A rövid bemutatkozás és köszöntők után kötetlen beszélgetés keretén belül adtak át hasznos ismereteket a hat fős lichtensteini küldöttségnek. Dr. Almási Csaba németül kívánt minden jót a magán- és az üzleti életben is a hozzánk látogatóknak.

Ózd első embere angolul kezdte beszédét, amelyben először a város földrajzi elhelyezkedését mutatta be.

„Ózd az ország északi részén fekszik, a szlovák határ mellett, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol a 2. legnagyobb település. 35 000-en élnek a városban” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az együttműködést és a közös gondolkodást előtérbe helyezve köszöntek el a Városházán a Neutrik csoport tagjai, akik egy-egy ajándékcsomaggal indultak városnéző túrájukra. A menetrendet a hivatal állította össze számukra, amely során az ipari parkot, az ÓAM Kft. és a Wellis gyárait tekintették meg először, ahol rövid összefoglalót hallhattak a városban működő vállalkozásokról, pályázatokról, további befektetési lehetőségekről. Kísérőik Farkas Péter Barnabás muzeológus, valamint Szaka Attila köznevelési referens voltak.

Ezután a szentsimoni Árpád-kori templomot tekintették meg, ahol Kovács Béla helytörténeti előadását szinkrontolmács segítségével hallgathatták meg.

„Mint családi vállalkozás szeretnénk minél jobban megismerni magát a várost és a benne lévő embereket is. Ez legalább annyira fontos számunkra, mint a környék feltérképezése” - emelte ki Chad Trevithick, a Neutrik Group vezérigazgatója.

A várost bemutató körút magában foglalta többek között a horgásztavat, a sportcsarnokot, a Városi Könyvtár, a kórház, az Olvasó, a Tiszti Kaszinó, a Digitális Erőmű és a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark épületeit. A rövid látogatás jó hangulatban telt, ahol a delegáció érdeklődve szemlélte városunk épített örökségeit, valamint hallgatta kísérőik ismertetőjét.