Egy palack frissítő a nyári melegben – Vizet osztottak városunk vezetői a Városház téren
Város
2023. júl. 18.

Egy palack frissítő a nyári melegben – Vizet osztottak városunk vezetői a Városház téren

A hőségriadóra és a forró kánikulára való tekintettel ma délben vizet osztott Janiczak Dávid polgármester és Zsuponyó Anett alpolgármester a Városház téren.

Az utcán a rekkenő hőség miatt csak azok tartózkodtak, akik halaszthatatlan ügyeiket intézték. Minden járókelő nagyon szívesen fogadta a hűsítő frissítőt, volt, aki azonnal felbontotta a palackot. Az országos tisztifőorvos július 15-én 00.00 órától július 19-ig, azaz szerdán 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki.

„A hőségriadóra tekintettel, de azon kívül is, amikor meleg van, az önkormányzat gyakran szervez vízosztást a lakosság számára. Most Zsuponyó Anett alpolgármester asszonnyal jöttünk ki ide a Városház térre, és az erre járókat egy-egy palack vízzel ajándékozzuk meg, hiszen ebben a nagyon melegben, nagyon fontos a megfelelő folyadékpótlás, több litert meg kell inni egy nap. Direkt nem mondom azt a két litert, amit szoktak ajánlani, hiszen szerintem ettől jóval többet kell ebben a melegben meginni. Mi egy fél liter vízzel tudunk ehhez hozzájárulni a járókelőknek” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.