Századik évforduló
Egyház
2021. szept. 29.

Századik évforduló

Száz éves fennállását ünnepelte az Ózdi Baptista Gyülekezet. A jeles eseményre az ország több pontjáról is jöttek hívek, hogy együtt emlékezzenek meg az elmúlt időszakról.

A Baptista Gyülekezet már száz éve van jelen Ózdon. Váraljai Zsolt, a helyi lelkipásztor 2019 óta végez itt szolgálatot, most pedig az évforduló alkalmával megszervezte az ünnepi megemlékezést is. A messzebbről érkezőknek bemutatta az imatermet az istentisztelet előtt. A gyülekezet története egyébként 1920-ra nyúlik vissza, amikor Fehér Lajos és felesége városunkba költözött, akikben volt egyfajta küldetéstudat. Egy évvel később meg is történt az első bemerítkezés, ettől számítják a gyülekezet megalakulásának kezdetét.

„Ez a drága esemény 1921-ben elkezdett növekedni az ő szolgálatuk kapcsán, és Bekölcén megvolt az első bemerítkezés. Fontos azt megemlíteni, hogy a gyülekezetnek a gyarapodása, a gyülekezetnek az élete akkor válik egyre egészségesebbé, erőssé, hogy ha jönnek az új megtérők” - fogalmazott Váraljai Zsolt, az Ózdi Baptista Gyülekezet lelkipásztora.

Az ünnepi istentiszteletet a nagy létszám miatt a Digitális Erőműben tartották. Váraljai Zsolt lelkipásztor köszöntötte a gyülekezet tagjait és a vendégeket egyaránt. Az imádságot közös éneklés követte, majd Papp János, a Baptista Egyház elnöke II. Timóteusi leveléből olvasott fel az összegyűlteknek. Az igehirdetés során az emberek életének céljáról, a saját evangélium megtalálásáról is beszélt, valamint megemlékezett az elmúlt száz és kétezer év eseményeiről.

„Összejöttünk száz évre emlékezni. Száz évben rengeteg dolog történt. Az elejére emlékezni, amely küzdelmes és győzelmes volt. Aztán a göröngyökre emlékezni, az évtizedek és az évszázad során. A városra gondolni, amely volt feljebb és lejjebb és ilyen és olyan helyzetben. A szolgálattevőkre gondolni, emlékezni, régi történeteket elmondani egymásnak. De hadd hívjalak benneteket arra, hogy emlékezzünk, de ne csak 50 vagy 100 évre, hanem még régebbre. Kétezer évvel ezelőttre. Emlékezzünk arra, hogy Jézus Krisztus feltámadt a halálból” - mondta Papp János, a Baptista Egyház elnöke.

Az igehirdetés után a budafoki dicsőítő csapat szolgálatát hallgathatták és kapcsolódhattak be a gyülekezet tagjai. Az együtt töltött nap során közösen imádkoztak, énekeltek.