Évadnyitó rendezvényen vettek részt az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai Arlóban
Város
2023. aug. 29.

Évadnyitó rendezvényen vettek részt az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai Arlóban

Évadnyitó rendezvényt tartott az Ózdi Szívbetegek Egyesülete. A rendezvényre Janiczak Dávid polgármestert is meghívták. A megnyitó mellett három szülinapost is köszöntöttek.

Fiatalosan ropták a táncot az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai. Arlóban, a Suvadás Liget éttermében tartották ma az évadnyitó rendezvényt, ahol a tagokkal is ismertették az elkövetkezendő negyedév programjait. A jó hangulatú eseményen sokan vettek részt. Janiczak Dávid is jelen volt, hiszen az egyesület szívesen hívja meg különböző rendezvényeire városunk polgármesterét.

„Városunk egyik legaktívabb civil szervezete a Szívklub, akik mindig meghívnak az eseményeikre, és én mindig örömmel fogadom el a meghívást. Most a szezonnyitó ebédjük van, ahol három 80 éves tagtársukat is köszöntöttük ezen alkalomból. Jövő héten már beindul a program, rögtön egy előadással. Meghívnak a városból mindig olyan előadókat, akik számukra fontos információkat tudnak elmondani. Most én leszek az első, úgyhogy a város ügyeiről fogok nekik beszámolni. Én kívánom azt, hogy ez a klub még nagyon sokáig működjön ilyen aktívan, hogy folyamatosan frissítse a tagságot és legyenek minél többen. Javaslom azoknak, akik érdeklődnek ilyen klubok iránt, hogy lépjenek be, hiszen itt mindig sok program van” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

Az egyesület évről évre változatos programokat szervez a tagoknak. Amíg az időjárás engedi, igyekeznek a szabadban tölteni az idejüket a klubtagok. A közeljövőben tervezik meglátogatni Budapesten a Zenepalotát, a Néprajzi Múzeumot és Vajdahunyad várát. A mostani nyitórendezvény szinte már hagyományosnak mondható a klub életében.

„Már megcsináltuk az utolsó negyedéves programunkat, ami szeptembertől tart december végéig, a tagoknak is kiosztottuk. Ez a mostani egy évadnyitó rendezvényünk, de ez már pár éve szinte hagyomány. Ilyenkor kijövünk ide Arlóba, csodálatos a környezet, jó a levegő, nem zavar az eső sem, mivel most is bent vagyunk. Ez mindig egy zenés rendezvény, mindig hívunk egy zenészt, nagyon finoman főznek, és itt egy kellemes napot eltöltünk” - mondta Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének elnöke.

A mostani menü gulyásleves volt, melyből bőven került az asztalokra. Az ebéd mellett süteményekből sem volt hiány, de az esemény meglepetést is tartogatott a résztvevők számára. Ugyanis a tagok közül három hölgyet is köszöntöttek nyolcvanadik születésnapjuk alkalmából. Verssel és ajándékkal is készültek az ünnepelteknek.

„Őszintén megmondom, hogy gondoltam, hogy meg fognak ünnepelni bennünket, mert hárman vagyunk. De azt hittem, hogy én csak egyedül leszek. De mikor a névsort végignéztük, hát nem egyedül vagyok. Többen is vagyunk. Boldog vagyok nagyon, hogy ilyen szépen és ilyen ünnepélyesen köszöntöttek. Ezek a tagok engem imádnak” - nyilatkozta Sulyok Istvánné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének titkára.

A közösség tagjai az évek folyamán már egy nagy családdá nőtték ki magukat. Éppen ezért mindig köszöntik egymást, és igyekeznek a programokat úgy alakítani, hogy az mindenkinek megfelelő legyen.