Az állatokkal ismerkedtek az óvodások a világnap alkalmából
Oktatás
2023. okt. 5.

Az állatokkal ismerkedtek az óvodások a világnap alkalmából

Mintegy négyszázötven gyereket vártak a héten a Nagyvölgyi Állatsimogatóba az állatok világnapja alkalmából. A kicsik nyulat és lovat simogattak, de megismerkedtek a lámával is.

Az állatok világnapja miatt számos csoport jelentkezett be a Nagyvölgyi Állatsimogatóba. Itt töltötték az egész délelőttöt. A nyuszi is hősiesen tűrte, ahogy a gyerekek körbe állják és simogatják. Hozzá van már szokva a nagy rajongáshoz. De a többi állat is kapott a törődésből.

„A héten az állatok világnapja eseményéből kifolyólag nagyon sok a jelentkezőnk. Négyszázötven körül van a gyerekek száma, akik bejelentkeztek a hétre. Kézműveskedéssel és lovagoltatással várjuk a gyerekeket” - mondta Gál Tamás, az ÓVI állattenyésztési irányítója.

Az állatok világnapja egyébként a védőszentjük, Assisi Szent Ferenc halálának napjára esik. Ő azt hirdette, hogy szeretnünk kell mindent, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. A világnap célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára, hiszen az állatok boldogabbá teszik mindennapjainkat. Az óvodások nevelőik és szüleik kíséretében látogattak ki az állatsimogatóba.

„Megjöttünk az oviból és megnéztük az állatokat” - nyilatkozta Csernus Bence.

A jószágok mellett nagyon népszerű volt a kézműves foglalkozás is. A csoportok egymást váltva vettek részt a programon. Mind a gyerekek, mind a felnőttek nagyon jól érezték magukat. Az idő is kedvezett a kiránduláshoz.

„Igazából szerintem a nyulak tetszettek a legjobban és a lovak, mert őket etethettük, de egyébként megnéztük a lámát, a madarakat, a bárányokat is és a malacot is, úgyhogy mi mindent végignéztünk” - emelte ki Boza Ildikó.

A gyerekek sok új dolgot megtanultak az állatokról és a gondozásukról is, közben pedig a friss levegőn töltötték a napjukat. A nevelők fontosnak tartják, hogy ezeket az ismereteket minél előbb elsajátítsák az apróságok, így a jövőben biztosan kilátogatnak még ide.