„Tök jó boszi buli!” – Tökfaragó családi délelőtt a Katona József Úti Óvodában
Oktatás
2023. okt. 17.

„Tök jó boszi buli!” – Tökfaragó családi délelőtt a Katona József Úti Óvodában

Ismét Tök jó boszi bulit tartottak a Katona József Úti Óvodában. A délelőtti programon a szülők is részt vettek, ahol a kicsikkel közösen töklámpást, őszi termésbábokat készítettek.

Lelkesen kapcsolódtak be a táncba a gyerekek ma délelőtt a Katona József Úti Óvodában. A Tök jó boszi bulin szülők és csemetéik együtt töltötték a délelőttöt. A kicsik műsorokkal kedveskedtek a felnőtteknek. Különböző kreatív töklámpásokat, őszi termésből bábokat készítettek közösen, amelyekből kiállítást rendeztek. A már hagyománnyá vált programot rendszerint a nevelési év elejére szervezik, így a családok betekintést nyerhetnek az óvoda mindennapjaiba. Alkalom nyílik a beszélgetésre, megismerhetik a szülők a kortársakat, az oda járó gyerekeket és a csoportban dolgozó felnőtteket is. A délelőtti rendezvényre sokan ellátogattak.

„Nagyon örülök, hiszen a mai napon nagyon sok szülő ellátogatott hozzánk, és ez a célja, hogy együtt töltsük az időt, és minél jobban megismerjük egymást. Kettős az örömünk, hiszen ez egy bázisintézményi program, de nem csak a szülők vannak jelen, hanem Ózd város óvodáiból is nagyon sok kolléga, illetve a kistérségből is érkeztek óvodapedagógusok azért, hogy ezt a jó gyakorlatot megismerjék, és ők a saját intézményükbe ezt beépítsék” - mondta Juhász Tamásné, az Ózdi Városi Óvodák intézményvezetője.

A vendég óvodapedagógusok körbejárták a csoportszobákat, ahol már javában készültek a szebbnél-szebb töklámpások. A szorgos kis kezecskék festettek, ragasztottak, faragtak, hogy minél kreatívabb alkotások szülessenek. A szülők pedig szívesen segítettek csemetéiknek.

„Mi egy szellemkastélyt faragtunk tökből. Minden évben itt vagyunk, mivel nekem már a harmadik gyerkőcöm jár óvodába, és szenzációsak ezek a programok. Betekintést nyerhetünk a gyerekek mindennapjaiba és nagyon megnyugtató érzés, hogy ennyire jó környezetben és jó óvónénikkel tudhatjuk a gyerekeinket, amíg dolgozunk” - emelte ki Kesziné Tengely Zsófia.

A szülők és óvónők mellett városunk vezetőit is meghívták az eseményre, akik szívesen fogadták a megkeresést, és örömmel vettek részt a családi hangulatú programon.

„Nagyon jó a hangulat, ilyenkor nagyon sok szülőt be tudnak vonni a közösségi munkába. Évről-évre egyre népszerűbb ez a rendezvény, és látszik, hogy milyen érdekes és értékes tárgyakat készítenek a szülők és a gyerekek együtt. Én úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos mind az óvodai közösség, mind a gyermek szülő és a gyermek óvodai viszonyával kapcsolatban is” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az ősz termései közül természetesen a tök került középpontba, a legtöbb alkotás ebből készült. Akadt közöttük mókás kinézetű, de rémisztő művek is születtek. A hangsúly azonban az együtt töltött minőségi időn és önfeledt szórakozáson volt. A gyerekek jól érezték magukat a délelőtt folyamán.

„Jól, csak anyával tököt faragtunk, és ezt a szemecskét ráragasztottam az orromra” - nyilatkozta Nagy Boglárka.

Mind a négy csoportnak egy külön kis állványt készítettek, ahol a kész alkotásokat kiállították, a legszebbeket pedig jutalmazták. Ezt a rendezvényt minden évben nagyon várják mind a gyerekek, mind a szülők, hiszen fontos szerepet tölt be az életükben. Segíti a kapcsolatteremtést, egymás megismerését és az óvoda életének bemutatását is.