Kisüzemi sörök
Város
2021. okt. 7.

Kisüzemi sörök

Ismét nagy sikert aratott a Nyitott Főzdék Napja elnevezésű program. Az esemény célja, hogy népszerűsítse a hazai sörkedvelők körében a kisüzemi termékeket.

Harmadik alkalommal nyerhettek betekintést a Bolyki Serház rejtett titkaiba az érdeklődők a Nyitott Főzdék Napja alkalmából. Az eseményen a résztvevők számos érdekességet megtudhattak Elek Róberttől. Többek között a csoportok megismerhették azt a technológiát is, amivel az 1993-óta működő egység készíti a termékeit, valamint az általuk főzött söröket, köztük a most debütáló új nedűt is.

„Az új sörünk neve, szűretlen málnás barna sör. Ez egy 6,5%-os alkoholtartalommal rendelkező speciális barna sör, ami egy igazi gyümölcskoncentrátummal van beütve. Mára tettük ennek az új italnak a debütálását” - nyilatkozta Elek Róbert, a Bolyki Serház üzletvezetője.

A megjelentek többféle nedűt is kóstolhattak. Emellett szó esett arról is, hogy a szűretlen sörök milyen előnyökkel rendelkeznek szűrt társaikhoz képest, illetve az is kiderült, hogy mi alapján lehet megkülönböztetni a nagyipari terméket a kisüzemi italoktól. Emellett egy jó adag töltött káposztát is készítettek a házigazdák azoknak, akik a program során megéheztek. A kezdeményezés főszervezője szerint pozitívak a visszajelzések.

„Úgy tűnik, hogy mind a sörfőzdéknek, mind pedig a látogatóknak betalált ez a kezdeményezés. Most volt a harmadik Nyitott Főzdék Napja és úgy tűnik, hogy mindenki szereti. Hozzánk olyan visszajelzések érkeztek, hogy a főzdetúrák szinte mindenhol telt házzal zajlottak. Huszonegy sörfőzde csatlakozott a mostani eseményhez. Mi három dolgot szoktunk tőlük kérni. Mutassák meg a sörfőzdét a látogatóknak, lehessen kóstolni és természetesen vásárolni is” - mondta Knapp Gábor, a Nyitott Főzdék Napjának főszervezője.

A szervezők reménykednek benne, hogy a kezdeményezés hatására egyre többen fordulnak a minőségi, kisüzemi sörök felé a nagyipari termékekkel szemben. Hamarosan ismét megnyílnak majd a kapuk, hogy még többen ismerkedhessenek meg a habos élvezetekkel.