Saját tervezésű padokat gyártanak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai
Város
2024. jan. 30.

Saját tervezésű padokat gyártanak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai

Saját tervezésű padokat készítenek az ÓVI munkatársai, melyeket a város különböző pontján lévő játszóterekre helyeznek ki. Cél a lakókörnyezet komfortosabbá tétele.

Gépzúgástól hangos az Ózdi Városüzemeltető Intézmény lakatos és asztalos műhelye. Folynak a munkálatok, több mint húsz pad elkészítésén dolgoznak. Sok helyen már elavultak, megrongálódtak és balesetveszélyessé váltak a kültéri padok, ezért is vált szükségessé a csere.

„Jelenleg 21 darab ilyen saját tervezésű padot gyártunk, ez téli munkának jó, mert kint most különösebben komolyabb munkákat nem lehet végezni. A város játszóterein a régi rönk padokat cseréljük ki. Nagyjából olyan 1-1,1 millió forint az anyag ára, ezt közfoglalkoztatásból fedezzük. A kollégák tervezték itt, tapasztalatok alapján ezeket a padokat” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki tanácsadója.

Az összesen 21 pad elkészítése körülbelül egy hetet vesz igénybe, amelyet 8-10 szakember végez. A megrongált padokat renoválják, egyes elemeket cserélnek, festenek, így biztonságossá téve azokat. Ma délelőtt városunk polgármestere is megnézte a munkafolyamatot, néhány padot ki is próbált.

„A pad egy fogyóeszköz, főként azok a rönkpadok, amiket régebben kihelyeztek, most már városképbe illő padokat gyártanak sorozatgyártásban a városüzemeltetés munkatársai, és kicserélésre kerülnek az elkorhadt, elromlott, tönkretett régi padok. Bízunk benne, hogy sikerül majd még többet gyártani, és a további igényeket is ki tudjuk elégíteni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Összehangolt munka zajlik az asztalos műhelyben. A dolgozók előkészítik, majd nagy aprólékossággal szerelik össze a darabokat. A vaskeretet hegesztéssel állítják össze, majd simára csiszolják az illesztéseknél. A kültéri bútorok hamarosan elfoglalják végleges helyüket, a város uniós játszótereire helyezik majd ki őket. Cél a lakókörnyezet komfortossá és szebbé tétele.