Illegális szemétlerakóra bukkantak a Ruhagyár mögötti területen
Város
2024. febr. 7.

Illegális szemétlerakóra bukkantak a Ruhagyár mögötti területen

Újabb illegális szemétlerakót jelentettek be. Az érintett terület a volt Ruhagyár mögötti füves rész. Az Ózd Városi Rendészet munkatársai vizsgálják az ügyet.

Visszatérő probléma városunkban az illegális szemétlerakás. A legfrissebb bejelentés szerint a volt Ruhagyár mögötti részre ismeretlen elkövetők nagy mennyiségű ipari hulladékot helyeztek. Kellóné Mezőtúri Márta, a terület képviselője hétfőn délelőtt saját közösségi oldalán megosztott pár fotót a lerakóról. A poszt alatt többen is kifejezték felháborodásukat.

„Mélységesen felháborít az eset. Az én képviselői időm alatt már ez nem az első eset. Sajnos meg kellett tapasztalnom, hogy ezek egyik sem háztartási hulladék, hanem házbontásból eredő szemétlerakat. A két eset, ami volt Szentsimon határában az szintén így volt, házbontásból eredt, mindenféle tégla törmelék, vakolat törmelék és itt is ezt látjuk” - mondta a terület képviselője, Kellóné Mezőtúri Márta.

A helyszínre érkező rendészek már csak a füstölő szemétkupacokat látták. Tegnap reggel az Ózd Városi Rendészet munkatársai meglepődve tapasztalták, hogy valaki közben felgyújtotta a kihelyezett papírhulladékot.

„Ózd közigazgatási területén körülbelül harminc darab illegális lerakót találunk. Nagyon ritka esetben kerül feltárásra az elkövető. Bizonyítékokat keres a rendészet, de nem minden esetben talál” - mondta Kovács Imre, az Ózd Városi Rendészet rendészetvezető helyettese.

Sokan nincsenek tisztában a hulladék leadás lehetőségeivel. Az évente két alkalommal ingyenes lomtalanításon túl, van mód arra is, hogy a városunkban működő két hulladékudvar valamelyikébe bevigyük a háztartásunkban keletkezett plusz szemetet. Építési törmelékből például napi 150 kilogrammot vesznek át díjmentesen, amelyhez lakcímkártya és személyi igazolvány szükséges. Centerben és a Zrínyi Miklós úton található telephelyeken hétfőtől szombatig várják az ügyfeleket. Részletesebb felvilágosítás a Zöld Völgy ügyfélszolgálatán kérhető.