Térségi Diáksport Fesztivált rendeztek a Marosi István Városi Sportcsarnokban
Sport
2024. márc. 22.

Térségi Diáksport Fesztivált rendeztek a Marosi István Városi Sportcsarnokban

Második alkalommal rendezte meg az Ózd Térségi Diáksport Bizottság a térségi szintű Diáksport Fesztivált. Több mint nyolcvan kisdiák, nyolc állomáson teljesítette a feladatokat.

Hangulatos zene és felhőtlen gyerekzsivaj járta be a Marosi István Városi Sportcsarnokot ma délelőtt. A tanulónak megszervezett sportfesztivált, a Magyar Diáksport Szövetség hirdette meg azzal a céllal, hogy a gyerekek ne versenyezzenek, hanem kipróbálják ügyességüket, állóképességüket. Az elmúlt évben megrendezett első Térségi Diáksport Fesztiválról pozitív visszajelzések érkeztek a szervezők felé.

„Nagyon pozitívak voltak a visszajelzések, mert a kollégák is élvezték, igaz ezt saját magunk valósítjuk meg, tehát minden iskolából a kollégák összeállítottak feladatokat. Ezt közösen összetettük, hogy azért ne legyen egyezés és megbeszéltük, hogy ne legyen túl nagy szerigény. Egyszerűek legyenek, egyszerűen végrehajthatóak legyenek a gyakorlatok, mert erre külön nem készültek a gyerekek, hanem most próbálják végrehajtani” - mondta Vanczák Attila, testnevelő, szervező.

Négy iskola jelentkezett a programra, az Ózdi Apáczai Csere János, az Újváros Téri a Vasvár Úti Általános Iskola és a Bolyky Tamás. Így több mint nyolcvan I. korcsoportos kisdiák sportolt ma délelőtt a csarnokban.

„Nagyon nagy örömmel érkeztünk a Diáksport Fesztiválra. Decemberben a második korcsoportosokkal jártunk itt, most a legkisebbeken a sor, hogy bejárják a sportcsarnok pályáit és hasonlóan a nagyobbakhoz, jól érezzék magukat. Önfeledt játékot produkáljanak, és egy hatalmas élménnyel gazdagodjanak a nap végére” - nyilatkozta Albert Csaba, a Bolyky Tamás Általános Iskola testnevelője.

A nyolc csapat, nyolc állomáson teljesítette a kihívásokat forgószínpadszerűen. Endrész Balázst a Bolyky Tamás Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulóját segítőnek kérték fel Diáksport Fesztiválra.

„Én a szivárvány ponyvás állomásnál vagyok, ahol labdát kell átvezetniük a ponyva alatt úgy, hogy ne érjenek hozzá, és mielőtt még leérne, áthaladjanak alatta. Nagyon nagy élménynek tekintem ezt, hogy elhívtak minket, mivel ilyet nem sokszor rendeznek. Másodszor vagyok a tanévben ilyen rendezvényen, és várom a feladatokat” - fogalmazott Endrész Balázs, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

A feladatokat nagy ügyességgel és vidáman teljesítették a gyerekek. A tervek szerint a jövőben minden korcsoportban meghirdetik a Diáksport Fesztivált, így a tanév végéig az összes évfolyamot érinti majd a programsorozat.