Az ország Picije – Csonka András kirobbanó energiával kötötte le a nézők figyelmét
2024. máj. 2.

 

Újabb népszerű személyiség kézjegye került be az Olvasó vendégkönyvébe április elején. A televíziós talkshow legújabb vendége számára a Família Kft. hozta meg a népszerűséget. Az ország Picije lett, azóta szabadúszó. Csonka András látogatott Ózdra. A beszélgetés mellett számos jól ismert dal is felcsendült az ÓMÉK-Olvasó Adorján Lajos teremében.

 

A közönség nagy érdeklődéssel várta a vendéget.

Tóth Alexandra ismerteti a szabályokat, köszönti az érdekődőket.

 

Újra nézőkkel teltek meg a széksorok az Olvasó Adorján Lajos termében. A televíziós talkshow meghívott vendége egy olyan közéleti személyiség volt aki fodrász is lehetett volna, de a színészmesterséget választotta. Csonka András prózai osztályban végzett, mégis sok zenés produkció kötődik hozzá. A Família Kft. hozta meg számára a népszerűséget és az első nagy sikert. Az ország Picije lett. Lorán Lenkével való kapcsolata igen egyedi, ő alakította a nagymamáját a Família Kft.-ben. Közös Londoni útjuk is tartogatott meglepetéseket, ugyanis megállt alattuk a mozgólépcső. A szállodában pedig kiderült, hogy egy nagyon kis szobát kaptak ketten, amelyet megpróbáltak elcserélni.

 

Csonka András boldogan mesélt magáról, több vicces történetet is hallhattunk tőle.

 

Bár a népszerű magyar televíziós filmsorozat már 25 éve véget ért, ők két-három havonta összejönnek. Nem szeretné elengedni azt, ami számára oly sokat adott.

„Ez egy nagyon nagy dolog, ezek a dolgok mély nyomot hagytak. Ezek a nyomok hiányoznak az életünkből. Még volt súlya a dolgoknak. A színháznak is volt súlya, volt presztízse, volt tekintélye a színészeknek. Bejött egy terembe Dajka Margit, ott megállt az élet. Ma elolvadnak, elbagatellizálódnak a dolgok és ez engem baromira idegesít” – mondta Csonka András, színész, énekes, műsorvezető.

 

Bukovinszky Zsolt érdeklődve hallgatja a művészt.

 

Szóba került a színész szakma kettőssége. Az alázatról és tiszteletről is megfogalmazta gondolatait.

„Bodrogi Gyulát tudom idézni, aki azt mondta, hogy akiben nincs a fellépés előtt valamilyen drukk, az hagyja abba a pályát” – emelte ki Csonka András, színész, énekes, műsorvezető.

 

Forogtak a kamerák, célkeresztben a Pózdium színpada.

 

Legendás főzőtudománya vicces helyzeteket eredményezett. Több ilyen műsorban is megmutatta felkészültségét. A bekapcsolt rezsóra helyezett tányérja felrobbant a tálalás vége előtt két perccel és a választott alapanyagok is hagytak maguk után kívánni valót.

Édesapja is színész volt, Csonka Endre, akinek betegsége igen megviselte. Édesanyja haláláról nehéz szívvel beszélt.

 

Sokan helyet foglaltak a székeken, szinte nem volt szabad hely.

 

„Elutaztam egy hétre egyedül Dubaiba és elbúcsúztunk egymástól, hogy majd hívjál, ha jössz vissza. Megérkeztem Dubaiba késő este és elveszett a csomagom. Elmentem a szállodába és másnap reggel visszamentem a városba, hogy vegyek egy pólót, fehérneműt, mert még nem kaptam meg a csomagomat. Délelőtt ott bóklásztam egy plázában és jött egy telefon, hogy anyu kórházba került és hogy haza kellene jönnöm. Azt sem tudtam, mi van, hol vagyok? Egy repülőjáratot tudtam szerezni éjszakára. Kikapcsoltam a telefont, mert nem akartam, hogy bárki egy rossz hírrel hívjon. Nem akartam semmit hallani. Ilyenkor az ember imádkozik, hogy oldódjon meg. Hazajöttem és akkor halott volt. Hogy minket így választott el egymástól az Isten, hogy ne lássam őt, sem megöregedni, sem szenvedni. Hirtelen szívhalálról volt szó, ezt mesélték nekem. Belehaltam volna, ha láttam volna ilyen helyzetben, csövekkel, hogy nem tudom mi lesz vele. Ezt nem kellett látnom. Ilyenkor az ember belehal, mert hát erre nem lehet felkészülni, de mikor eltelik egy idő akkor azt gondoltam, hogy ez gyönyörű, hogy minket így szakított el az Isten” – foglalta össze Csonka András, színész, énekes, műsorvezető.

Barátai, kollégái nagyon sokat segítettek neki a gyász feldolgozásában. Keleti Andreával a Szombat Esti Láz is pont jókor jött az életébe. A táncospár pedig akkor mindent vitt.

 

Újra megtelt az Adorján Lajos terem az Olvasóban.

 

A népszerű televíziós személyiség a nézők kérdéseire is szívesen válaszolt és egy minikoncerttel is megörvendeztette a nagyérdeműt. Őszinte megnyilvánulásai, humoros beszólásai nagy sikert arattak a nézők körében.

Fantasztikusan éreztem magam, szerintem ez megint a végletekről szólt, mert érintettünk nagyon vidám dolgokat is. Rengeteget nevettünk, szórakoztunk, a dalok is fantasztikusak voltak, viszont átmentünk egy kicsit lélektani, kicsit szomorkásabb hangulatba is, de a vidámság az egész estét átitatta. Amikor csak volt lehetőségem akkor itt voltam és a színvonal az mindig nagyon jó volt, rosszat nem tudok mondani, csak pozitívumot. Ez most nekem még inkább kiemelkedő volt” – nyilatkozta Keresztes-Nagy Dorina.

„Mindig is szerettem a művész urat, jópofa, emberséges, ügyes, tehetséges nem csalódtunk benne...Amikor csak lehetőségem volt és jegyhez jutottam, akkor nagyon szívesen eljöttem a férjemmel, barátaimmal és mindig nagyon jól éreztem magam. Színvonalas volt, érdekes, mindig tanultunk is belőle egy kicsit” – emelte ki Szurdokiné Kiss Katalin.

 

Több dallal is kedveskedett közönségének Csonka András.

 

Csonka András olyan dalokat adott elő a Pózdium színpadán, amelyek számára igen fontosak, még a vendégeket is bevonta a produkcióba. Többek között felcsendült a Csókokkal vársz, az Állj meg kislány és természetesen a Ding-Dong sem maradt ki a repertoárból. Az eseményről televíziós felvétel készült, az összeállítást az Ózdi Városi Televízió júniusban tűzi műsorára és a folytatás is tervben van szeptemberben.

 

Elkészült a kötelező szelfi.

 

Szöveg: Tóth Alexandra
Fotók: Csipkés Róbert