Áldozatos munka
Város
2021. okt. 27.

Áldozatos munka

Polgármesteri elismerést kapott ma dr. Csízi Zoltán a Városházán. A címzetes gyermekgyógyász főorvost a közelmúltban Debrecenben jutalmazták meg.

Dr. Csízi Zoltán, címzetes gyermekgyógyász főorvos hosszú idő óta gondozza a város fiataljait. A szakember 1971-ben szerezte meg diplomáját és avatták orvossá. Kezdetben Miskolcon fogadta pácienseit, 1975-től Ózdon tevékenykedik. Rövid időt követően megkérték, hogy maradjon és segítse a város lakóit, ő pedig örömmel tette mindezt. A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara az 50 éven át kifejtett értékes szakmai tevékenysége miatt arany díszoklevélben részesítette, ma pedig Janiczak Dávid, városunk polgármestere ismerte el áldozatos munkáját.

„Nagy örömömre szolgál, hogy ismét elismerhettem doktor úrnak az áldozatos munkáját, amit ebben a városban a gyermekekért tesz. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy én gyermekként a betege is lehettem, most pedig polgármesterként is találkozhatok vele, és most már 50. évfordulója alkalmából kapta meg az aranydiplomáját, és ennek kapcsán találkoztunk mi is, és részesítettem polgármesteri elismerésben doktor urat, akinek további sok erőt és egészséget kívánok áldozatos munkájához” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A gyermekorvos egyébként mai napig praktizál. Jelenleg az Újváros téri rendelőben. A hosszú évek alatt végzett munka sok mindenre megtanította. Igyekszik segíteni a szülőknek, minden rendelésnél szán néhány percet arra, hogy hasznos tanácsokkal lássa el őket. Úgy véli, folyamatosan tanul az ember.

„Másként nem lehet, csak alázattal, türelemmel, főleg a gyermekek iránt érzett türelemmel végezni a munkámat. Természetesen egy idő után, amikor már az embernek megvan a rutinja, akkor már valamivel könnyebb, de azért vigyázni kell, hogy ne töltse el az embert túlzott önbizalommal a mögötte lévő évtizedeknek a száma. Minden alkalommal oda kell figyelni, hogy az ember sikeres gyógyító legyen és maradjon” - emelte ki dr. Csízi Zoltán, címzetes gyermekgyógyász főorvos.

Az átadást követően kicsit kötetlenebb formában és jó hangulatban emlékeztek vissza az elmúlt évek történéseire. Dr. Csízi Zoltán néhány orvosi jó tanáccsal is ellátta beszélgető partnereit.