Épül a kerékpárút
Város
2019. nov. 27.

Épül a kerékpárút

Több helyszínen is zajlik a kerékpárút építése.

A kivitelező cég munkatársai a Brassói úti és a gyújtói körforgalomnál párhuzamosan dolgoznak. A tervek szerint még ebben az évben, körülbelül december közepére szinte minden szakasszal végeznek majd a szakemberek.

Légkalapács zajától volt ma hangos a Piac út környéke. A kerékpárút-hálózat kiépítése miatt fel kellett törni az itt található járdaszakaszt, mivel annak szintje túl magas lett volna. Ezt a területet le is zárták, legkorábban pedig jövő hét kedden készülhet el, és ekkor vehetik birtokba a gyalogosok is. A kivitelező cég munkatársai ezen kívül a város több pontján is folyamatosan dolgoznak.

„A jövő hét folyamán a járdaszakaszok beépítésével megkezdjük a Munkás utcai rövid szakasz felbontását, újraépítését, amivel december közepe tájékán végzünk, csak azokkal a szakaszokkal nem, ahol a hőközpontoknak kell új kiváltásokat eszközölniük. A Bolyki főúton pedig az áttervezés folyamata amint megvan, abba is bele tudunk kezdeni” - nyilatkozta Janó József, a Lasped Kft. építésvezetője.

Ezzel párhuzamosan a gyújtói körforgalomnál is jól halad a munka. Itt a térkövezést végzik, és az előzőleg említett szakasszal egy időben szeretnék aszfaltozni. A kivitelező cég munkatársai a holnapi napra tervezték a Piac úti hídgerenda lerakását, azonban az azt szállító cég még nem kapott rá engedélyt. Mivel nagy szállítmányról van szó, ami 16 méter 40 centi hosszú és összesen 6,7 tonna súlyú, több hatósággal kell egyeztetni és engedélyeztetni annak fuvarozását.

Amennyiben a hídgerenda a helyére kerül, a kivitelező cég munkatársai megkezdhetik annak vasalását és zsaluzását. Erre egy 23 centiméter vastag betonréteget visznek fel, amelyet egy műanyag csúszásmentes kopóréteggel látnak el. Ezek a munkálatok körülbelül három hetet vesznek majd igénybe, és ezzel teljesen elkészülhet a Piac úti híd.