Halad a kivitelezés
Város
2020. máj. 26.

Halad a kivitelezés

Folytatódnak a kerékpárút-hálózat építésének munkálatai.

A kivitelező cég dolgozói az Indító melletti szakaszba fogtak bele, majd folyamatosan haladnak az előre meghatározott útvonalakon. A tervek szerint a következő hónapban a Piac útra is visszatérnek majd, hogy folytassák a hidat és az azt körülvevő részt.

Munkagépek jelentek meg a Munkás úton. Az Indító melletti szakaszon azok a dolgozók bontották fel a járdát, akik a kerékpárút-hálózat építésével foglalkoznak. Először a betonréteget szedték fel, majd a markolók segítségével a talajt egyengették el. Mivel ideálisak a körülmények, már ma hozzáfogtak a szegélykövek lerakásához és a CKT-réteghez is.

„Május 25-ével elindult a kerékpárutak újbóli építése Ózd város belterületén. Ez azt jelenti, hogy kerékpár- és gyalogutak építése van folyamatban. Jelen pillanatban itt vagyunk a buszpályaudvar mellett. Egy 70 méteres szakasz maradt még el a tavalyi évi tervből, amit meg kell építenünk. Ezen a héten fejezzük be ezt a részt” - nyilatkozta Janó József, a Lasped Kft. építésvezetője.

Ott tartózkodásunk idején is többen voltak olyanok, akik a járda hiányában az útesten közlekedtek. Ez nagymértékben balesetveszélyes, a helyieknek az út másik oldalán kell sétálniuk. Amikor itt elkészül a beruházás, a korábban felfestett kerékpársáv hatályát veszti majd. Természetesen emellett a város más pontjain is folytatják, illetve befejezik a már megkezdett részeket.

A következő hónapban a Piac útra is visszatérnek majd a munkások annak érdekében, hogy befejezzék az itt található hidat, illetve a megkezdett bicikliutat. Az illetékesek úgy döntöttek, hogy bár szerették volna megvárni a távhővezeték földbe kerülését, ennek hiányában is elvégzik a munkát.

A híd a zsaluzás, vasazás és betonozás után várhatóan egy műanyag kopótéreget kap majd. Ez azt is eredményezi, hogy a megfelelő vízveszteség eléréséhez további körülbelül egy hónapot kell majd várni a speciális bevonat felhordásával. Addig is főleg a munkálatok idején fokozott figyelemmel kell közlekedni az említett részeken.