Folyamatosak a munkák
Város
2020. jún. 2.

Folyamatosak a munkák

Folytatódik a kerékpárút építés városunkban. A Munkás út után jelenleg a Piac úton dolgoznak a kivitelező cég munkatársai.

A közel háromszáz méteres szakasz a Vásárcsarnok melletti hídtól indul, és az Újváros tér irányába halad majd tovább. A közelben található híd zsaluzását, és a vasszerkezetek szerelését is hamarosan megkezdik.

A betont törik fel éppen a Piac úton annak a kivitelező cégnek a dolgozói, akik a múlt hét folyamán a kerékpárút egy másik szakaszának építését kezdték meg a Munkás úton. Ez utóbbinak része az a gyalogút is, melynek jelenleg a térkövezése zajlik. A most megkezdett szakasz a Vásárcsarnok melletti hídtól, a Bolyki főút irányába halad majd. A közelben található átkelő munkálatai is jól haladnak, így a tervek szerint e hónap végére ez is elkészülhet.

„A Doka gyárnak le lett adva a vasszerelési tervrajz. Ők ezután megtervezik a híd zsaluzási technológiáját, és mihelyt ez megvan – úgy tudom, hogy körülbelül egy-másfél hetet vesz igénybe – abban a pillanatban elkezdődik a zsaluzása, és mihelyt be van zsaluzva, annak a vasszerelése is elkészül” - mondta Janó József, a Lasped Kft. építésvezetője.

Ezen kívül további munkálatok is zajlanak a városban, melyek a kerékpárral közlekedők életét könnyíthetik majd meg.

Lassan elkészül az a fedett kerékpár-tároló is, ami a gyújtói körforgalom mellett található. Ez jelenleg hetven százalékos készültségen áll. A szegélyköveket már lerakták, várják a vasszerkezetek érkezését, illetve polikarbonát fedést is fog kapni ez a terület, mely körülbelül tíz kerékpár tárolására lesz alkalmas.

A cég több projekt megvalósításában is részt vesz, így a Volny József úton a csapadékvíz elvezetését, és az Ózdi Ipari Park közművesítését is ők végzik. Ez utóbbi része az az egy kilométer hosszú kiszolgáló út is, amelynek aszfaltozása már elkészült. Az ide tervezett, összesen harminckét kandeláber alapozását pedig várhatóan holnap kezdik majd el.