Csacsikat avattak a SZIKSZI-ben
Oktatás
2022. okt. 16.

Csacsikat avattak a SZIKSZI-ben

Csacsiavatót tartottak a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban. Idén az utazás és a nemzetiségek témákban kellett elvégezni a feladatokat.

Zsúfolásig megtelt a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium tornaterme, ahol az intézményben tanuló legifjabb diákokat várták, hogy csacsivá avassák őket. Minden évben hagyomány, hogy a tizedikes, tizenegyedikes és tizenkettedikes osztályok pályázatot írnak, hogy az általuk beadott forgatókönyv szerint legyen levezényelve a nap. Ez egy két-három hetes feladat.

„Ebben a tanévben a hagyományos formában tudtuk megszervezni a csacsiavatót, ahogy már a régmúltra is visszatekint. Pályázó osztály szervezi a kilencedikeseknek. Minden évben más témára épül. Ebben a tanévben az utazás és a nemzetiségekhez kapcsolódó feladatokban kell részt venni a kilencedikes tanulóknak. Izgalmas feladatok lesznek, én úgy gondolom” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

Aztán megérkeztek a csacsik, akik fejét hatalmas papír szamárfülek díszítettek. Nagy sikert arattak már a megjelenésükkel is. Voltak olyan feladatok, melyekre előre lehetett készülni, de olyanok is, amik meglepetésként érték az iskola legfiatalabb diákjait. A legjobb forgatókönyvet a tizenegyedikes tanulók alkották meg. A nemzetiségek témakörben három ország versenyzett egymással. Skócia, Mexikói és Franciaország.

„Szerintem nem lesz annyira nehéz, igazából készültünk nekik egy tojás kvízzel, londineres játékokkal, amiben bőröndöket kell összekötött lábbal húzgálniuk. Reméljük, hogy jól fogják magukat érezni, és egy maradandó élmény fog maradni számukra” - nyilatkozta Mudriczki Szonja.

Minden diák igyekezett elvégezni az elvárt feladatokat. A három fő csacsi büszke volt az osztályára.

„Mától csacsivá avattak minket. és mától mi is a SZIKSZI diákjai vagyunk” - fogalmazott Halász Milán.

A kötelezettségek elvégzését követően mind a három csacsi osztály tanulói fogadalmat tettek, amit szigorúan be kell tartaniuk. Az avató vidáman folytatódott, az osztályok alig várják a jövő évet, hogy ők is forgatókönyvet írhassanak a szeptemberben, iskolában kezdő, újdonsült ifjú csacsiknak.