Hírarchívum

Ózd város címere.
Önkormányzat
2023. febr. 2.

A 2023. február 9-én (csütörtökön) 10.00 órától kezdődő képviselő-testületi ülés meghívója, előterjesztései.

Angolórán érdemes jegyzetelni.
Oktatás
2023. febr. 1.

A Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban 50 fős nyelvvizsgacsoport vizsgázott a nyelvvizsga-amnesztia ellenére.

Újabb illegális szemétlerakó keletkezett Szentsimonban.
Hírek
2023. febr. 1.

Újabb törvénytelen hulladéklerakó helyet jelentettek Szentsimonban az Ózdi Szent Simon és Júdás apostol-templom szomszédságában.

Totál kép a tanóráról.
Oktatás
2023. febr. 1.

A biztonságos internet napja alkalmából oktatták a gyerekeket a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában. Tanáruk a világháló veszélyeire hívta fel a figyelmet.

Totál kép a munkálatokról.
Város
2023. jan. 31.

Kétszer nyolc állásos parkoló készül a 48-as út mellett. A SZIKSZI-vel szemközti területet régóta erre a célra használják az autósok, így már nagy szükség volt a beruházásra.

Panelház a Katona József úton.
Város
2023. jan. 31.

Továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek az önkormányzati bérlakások a városban. Az energiaválság kirobbanása az Ózdinvest Kft.-re is hatással van.

Ingek és zakók vannak a vállfán.
Hírek
2023. jan. 31.

Ruhaosztást tartottak a Magyar Vöröskereszt ózdi irodájában. A beérkezett adományokat minden hónap utolsó hétfőjén bocsájtják a rászorulók rendelkezésére.

A korszerűsített, alacsony rezsijű lakások iránt nagyobb a kereslet.
Hírek
2023. jan. 30.

Megtorpant a kereslet, hosszabb eladási idővel számolhatnak az eladók, és az érdeklődés fókuszában az alacsony rezsijű, jó állapotú lakások állnak.

Felsorakoztak a két csapat játékosai.
Sport
2023. jan. 30.

Két ózdi pingpong csapat mérte össze tudását a Digitális Erőmű falai között. A Digitális Spartacus és az ÓVSE játékosai baráti találkozó keretében csaptak össze.

A disznóhús feldolgozása zajlik.
Egyház
2023. jan. 29.

Idén sem maradt el a mára már hagyománynak számító disznóvágás az Ózdi Görögkatolikus Parókián. Készítettek sült vért, töltött karajt, kolbászt és a hurkát is.

Az NFÉ harmadik emeletének termében ülnek az érdeklődők.
Kultúra
2023. jan. 28.

Dokumentumfilmes délutánt tartottak a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. Almási Tamás – Szorításban és Debre Zsuzsa – Elmúlt, oszt jól van című alkotásait vetítették le az érdeklődőknek.

A Nagyanyám Blues-A zenekar.
Rendőrség
2023. jan. 27.

A Zsaru Magazin ír cikket a Nagyanyám Blues-A együttesről. A bandában több hivatásos rendőr is játszik, ami felkeltette az újság érdeklődését. Interjút és fotókat is készítettek a tagokkal.

Ötvenkét darabra vágták a fákat, azt próbálták meg elvinni a tolvajok.
Rendőrség
2023. jan. 27.

Egy idős házaspártól akartak fát lopni, de az egyenruhások elkapták az elkövetőket. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai ma ajándékot is vittek a szépkorúaknak.

Február 6-án és 7-én a városi nagyparkolóban találják meg az érdeklődők a Petőfi-busz elnevezésű mozgó tárlatot.
Kultúra
2023. jan. 27.

A Petőfi emlékév kapcsán utazó kiállítás érkezik Ózdra. Február 6-án és 7-én a városi nagyparkolóban találják meg az érdeklődők a Petőfi-busz elnevezésű mozgó tárlatot.

Kelkáposzta és zeller van a képen.
Város
2023. jan. 27.

Bőséges az árukínálat a piacon. Leginkább a savanyú káposztát, de a télálló almát is sokan keresik a vásárlók. Az utóbbi időben megcsappant a termelők forgalma.

Fejlesztés
2023. jan. 26.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően megújulhat a város közepén található pihenésre alkalmas terület. Az érintett szervek vezetőit közös ötletelésre hívták a Polgármesteri Hivatalba.

Falazóelem a raklapon.
Hírek
2023. jan. 26.

Drasztikusan megemelkedett az építőipari termékek ára az elmúlt két esztendőben. A lakásfelújítási támogatás megszűnése is érezteti hatását. A telepeken kevesebb építőanyag fogy.

A huszár egyenruha ismertetése.
Kultúra
2023. jan. 26.

Nagy sikerrel zárult az ÓMÉK Olvasó Utazó Kultúra előadás-sorozata. Pedagógusok és diákok egyaránt bíznak a folytatásban.

Távoli kép az építkezési területről, háttérben a templommal.
Fejlesztés
2023. jan. 26.

Bejárást tartottak a terület, az intézmény és a kivitelező cég képviselői a Kazinczy Ferenc úton épülő óvodánál. Jól halad a munka, a tervek szerint jövő év elejére mindennel elkészülnek.

Teofil jutalomfalatot nyújt egy kutyának.
Hírek
2023. jan. 25.

Egy tizennégy éves fiatalember segítette az ebrendész munkáját. Berki Teofil a Pázmány úton mentett meg egy szűk helyre beszorult kutyát. A fiú megtekintette az állategészségügyi telep működését is.

A fiatalok és a pedagógusok várják az eredményhirdetést.
Kultúra
2023. jan. 25.

Kihirdették a „Szavalóverseny másképp” című megmérettetés eredményét. Több mint tíz középiskolás nevezett a pályázatra. Az alkotásokat három tagú zsűri értékelte.

Totál kép a készülő parkolóról háttérben a temetővel.
Város
2023. jan. 25.

Felújítják a Táblai köztemetővel szemben található autós megállót. A kétszer nyolc állásos, összesen 364 négyzetméteres terület a parkoló felújítási projekt egyik legnagyobb területe.

Az év első véradását tartották meg ma Ózdon.
Egészség
2023. jan. 25.

Az év első véradására várták ma az ózdiakat a Magyar Vöröskereszt munkatársai. Minden hónap utolsó szerdáján lehet ilyen módon önzetlenül segíteni.

A Mag kisplasztikát kapják meg a díjazottak.
Kultúra
2023. jan. 24.

Benyhe László és Szőke Gábor kapta idén „A Művelődésért” kitüntető díjat. A Magyar Kultúra Napján rendhagyó módon a városi televízióban volt az ünnepi megemlékezés.

A Kazinczy Ferenc út egyik vége, behajtani tilos táblával.
Város
2023. jan. 24.

Egyirányúsították a Kazinczy Ferenc út egy részét. Ma délelőtt az ÓVI és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai közös erővel végezték a munkálatokat.

Egy fiúcskát vizsgál rendelőjében dr. Sahin Fawaz, címzetes főorvos.
Egészség
2023. jan. 24.

Három vírus támad, hasonló tünetekkel. Az influenza és a koronavírus mellett megjelent az RSV fertőzés. A szellőztetés, a gyakori kézmosás, a fertőtlenítés segít egészségünk megőrzésében.

A letakart nagymedence az ózdi uszodában.
Sport
2023. jan. 24.

Szünetel az úszásoktatás az Ózdi Úszó Klubnál. A város lakossága, ezen belül pedig több száz fiatal maradt sportolási lehetőség nélkül. Sokan remélik, hogy tavasszal újra kinyithat a létesítmény.

A kiállított rajzok.
Oktatás
2023. jan. 23.

Petőfi Sándor versei és a Magyar Kultúra Napja volt a témája annak a rajzversenynek, melyet a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában hirdettek meg.

Kultúra
2023. jan. 23.

A Magyar Kultúra Napjával, ózdi vonatkozásaival és a Hungarikumok körével ismertetik meg az iskolásokat az ÓMÉK munkatársai. Három nap alatt több intézménybe ellátogatnak a városban.

Közlekedő autók.
Hírek
2023. jan. 23.

A téli, ködös időjárásban még fontosabb a látni és látszani elv az utakon. Ennek érdekében még inkább figyeljünk oda gépjárművünk világító berendezéseinek állapotára.

A feladatlapok felbontása.
Oktatás
2023. jan. 21.

Szombaton írták meg a nyolcadikosok a központi felvételit. A SZIKSZI-ben közel 200 diák izgult a feladatsorok elkészítésekor. Több tárgyból is vizsgát tettek a tanulók.

Több kameraállás, hogy minél jobb nézőpontból lássa a néző a közreműködőt.
Kultúra
2023. jan. 20.

Városunkban idén rendhagyó módon emlékeznek meg a Himnusz születésnapjáról. „A Művelődésért” kitüntető díjakat is átadják. A kulturális műsort január 23-án láthatják a városi televízióban.

Sokan voltak kíváncsiak a könyvbemutatóra.
Kultúra
2023. jan. 20.

Megjelent Balázsné Tőkés Mária verseskötete, amelyet a Magyar Kultúra Napja alkalmából mutattak be az Ózdi Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban.

Rügyeznek a fák, azonban óriási károkat okozhat egy későbbi fagy a növényekben.
Hírek
2023. jan. 20.

Az elmúlt hetek szokatlanul enyhe időjárása sok, eddigiekben ritkán tapasztalt problémát okozhat, ugyanis a növények téli nyugalmi állapotát alaposan megzavarja a hőmérséklet.

A Szív Klub tagjai figyelmesen hallgatják Kiss Tamást, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetőjét.
Rendőrség
2023. jan. 20.

Tájékoztató előadáson vettek részt a Szív Klub tagjai az Ózdi Rendőrkapitányságon. Soós Attila kapitányságvezető és Kiss Tamás hivatalvezető fontos információkat osztott meg a jelenlévőkkel.

A cukrász tanulók mézeskalácsot díszítenek.
Oktatás
2023. jan. 19.

Nyílt napot tartottak az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskolában, amelynek célja, a helyben oktatott szakmák életközeli bemutatása volt.

Putnok vége tábla, az úton folyik a kiöntött Sajó.
Hírek
2023. jan. 19.

Kilépett medréből a Sajó. Az árvíz miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. több útszakaszt is lezárt. Ózdon és a térség más településein is gondokat okoz a nagy mennyiségű csapadék.

Adomány az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium egyik termében.
Oktatás
2023. jan. 19.

Újból ruhagyűjtési akciót szerveztek az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégiumban. A jó állapotban lévő ruhaneműket, plüssöket és könyveket az intézmény portáján lehet leadni.

A családi ház tetőszerkezete is összedőlt.
Város
2023. jan. 19.

Szomszédja udvarára omlott egy lakatlan ingatlan fala a Bolyai Farkas utcában ma reggel. Az önkormányzat mindent megtesz az ügy mielőbbi rendezése érdekében.

Tóth Melinda Anna beszéd közben.
Egyház
2023. jan. 18.

Január 16. és 23. között nemzetközi ökumenikus imahét zajlik városunkban is, ahol a Krisztus-hívők egységéért imádkoznak több helyszínen nyolc nap alatt.

A szegélyt igazítja az egyik szakember.
Város
2023. jan. 18.

Elkezdődtek a közterület felújításhoz kapcsolódó munkálatok. Többek között számos járda, parkoló és játszótér épül vagy újul meg városszerte az állami támogatásnak köszönhetően.

Éremeső.
Sport
2023. jan. 18.

Megkezdődtek a versenyfelkészítő edzések a Meteor Lövészklubban. Az új tagokkal bővült klub bízik az idei sikerekben, céljuk ismét az országos dobogó.

Tiszta udvar feliratú rozsdás tábla.
Rendőrség
2023. jan. 18.

Rendőrkézen a csernelyi halált okozó testi sértés gyanúsítottja. A nyolcvanhárom éves hölgyet bántalmazó tizennégy éves fiút már őrizetbe vette a rendőrség.

A választék rendkívül gazdag.
Hírek
2023. jan. 17.

A Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban is elérhetőek a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület igényesen megmunkált kitűzői. A melldíszekért kapott összeget nemes célokra fordítják.

Nézőpontok.
Oktatás
2023. jan. 17.

Mérő Gergő és Sikur Ádám videója is bekerült a legjobb 25 közé egy országos versenyben. LEGO eszközökön keresztül kellett bemutatniuk A kis herceg című művet, vagy annak részletét.

Lépcsőház ajtó.
Hírek
2023. jan. 17.

Emelkedhet a közös költség díja a városban. Az illetékesek egy kalkulációt követően összehívják majd lépcsőházanként a lakókat és közösen beszélik meg az emelés miértjét és összegét.

Egy vásárló zsetont dob kedvenc kezdeményezésének műanyag tárolójába.
Hírek
2023. jan. 17.

Sportos, környezetszépítő és egészségmegőrző kezdeményezéseket támogathatnak szavazataikkal az ózdiak négy héten keresztül az „Ön választ, mi segítünk” közösségi program keretében.

Palackok a gyűjtőedényben.
Hírek
2023. jan. 16.

„Használt sütőolaj gyűjtés az iskolákban” kampányhoz csatlakozott idén a Vasvár Úti Általános Iskola. A kezdeményezésnek köszönhetően négyszáz liter használt sütőolaj gyűlt össze.

A közös foglalkozások, alkotások fejlesztik az apróságokat.
Oktatás
2023. jan. 16.

Január 18-ig lehet kérelmeznie indokolt esetben a szülőknek, hogy gyermekük még egy nevelési évet az óvodában tölthessen.

Versenyzők játék közben.
Sport
2023. jan. 16.

Két győzelmet arattak egy hétvége alatt az Ózdi Sakk Sportegyesület tagjai. Jelenleg a tabella harmadik helyéről várják a folytatást. Céljuk, hogy dobogón végezzenek.