Hírarchívum

Mischinger Ferenc római katolikus plébános és érseki tanácsos imádkozott az elesettek lelki üdvéért.
Város
2023. máj. 30.

Koszorúzással emlékeztek meg az ózdiak a Magyar Hősök Emléknapja alkalmából a sajóvárkonyi római katolikus templom kertjében található emlékműnél azokról, akik életüket áldozták a hazáért.

Janiczak Dávid polgármester vezeti a dodgem-et.
Város
2023. máj. 30.

Játékra invitálta a gyerekeket Janiczak Dávid polgármester és Féder József, a Féder Utazó Vidámpark társtulajdonosa. A fiatalok kipróbálhattak minden játékot.

Az énekesnő népszerű Disney dalokat adott elő.
Szabadidő
2023. máj. 30.

Vidám játékok, alkotó sátrak és színes programok várták az Ifjúsági Parkba látogató családokat május utolsó vasárnapján a Városi Gyermeknapon.

Ülésezett az Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa.
Kistérség
2023. máj. 30.

Az Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2022. évi zárszámadását, maradványának felhasználását fogadták el a tagok a ma délelőtti társulási tanácskozáson.

Hírek
2023. máj. 30.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, egyetemi tanár interaktív előadását hallgathatták meg az érdeklődők a Digitális Erőműben a most indult Polgári Est keretében.

Rakaca.
Hírek
2023. máj. 30.

Célkeresztben a tiszta víz titka - Három részes szemléletformáló program az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. megvalósításában.

Kultúra
2023. máj. 27.

Kovács Kati 120 perces koncertje felejthetetlen élményekkel gazdagította a közönséget. Az előadásra, a megye több településéről és a fővárosból is érkeztek rajongók.

A két csapat a mérkőzés végén.
Sport
2023. máj. 26.

Az ózdi rendőrök ellen játszott barátságos mérkőzést az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola leány focicsapata. Az eredmény döntetlen lett, végül büntetőpárbajjal nyertek a lányok.

Marton Zsolt, a Neutrik ózdi gyárának ügyvezető igazgatója.
Hírek
2023. máj. 26.

Teljessé vált a Neutrik helyi menedzsmentje, kiválasztották az ügyvezető igazgatót is az ózdi gyár élére. Marton Zsolt Székesfehérvárról érkezett városunkba.

Az úszásoktató a következő feladatot mutatja be a gyerekeknek.
Sport
2023. máj. 26.

Az ingyenes óvodai úszásoktatásnak nyáron is az uszoda ad majd otthont. Az intézményben takarékossági okokból idén nem engedik le a medencéket, így a gyerekek oktatása zavartalan marad.

Gyereknapot tartottak az Ózdi Városi Óvodák Tétény Vezér Úti Tagóvodájában.
Oktatás
2023. máj. 25.

Gyereknapot tartottak az Ózdi Városi Óvodák Tétény Vezér Úti Tagóvodájában. A kicsiknek az intézmény udvarán több helyszínen, sokféle programot biztosítottak az óvodapedagógusok.

Az égszínkék égbolton egy felhőn keresztül süt át a Nap.
Egészség
2023. máj. 25.

A napsugárzás elleni védekezésre hívják fel a figyelmet a szakemberek. 11 és 15 óra között lehetőleg kerüljük a napozást, valamint használjunk naptejet és napszemüveget is.

Az előadás pillanata.
Kultúra
2023. máj. 25.

„Családi kaland a vad Mexikóban” címmel tartott előadást a városi könyvtárban dr. Biczó Andrea, gyógyszerész a Világjárók sorozat vendégeként.

Dr. Kozup Sándor mesél a gyerekeknek a megfelelő gondoskodás fontosságáról.
Oktatás
2023. máj. 25.

Felelős állattartásról tanulhattak a Vasvár Úti Általános iskola diákjai. A témát a Kékcsillag Segítőkutyás Egyesület bevonásával mutatták be a gyerekeknek.

Az ÓVTV élőben közvetíti a képviselő-testületi ülést.
Önkormányzat
2023. máj. 24.

Az Ózdi Rendőrkapitányság, a Tűzoltóparancsnokság, a Polgárőrség, a Polgármesteri Hivatal és öt önkormányzati cég tavalyi tevékenysége is napirenden volt a mai képviselő-testületi ülésen.

Egy érdeklődő a kiállításon.
Kultúra
2023. máj. 24.

Megnyitotta kapuit az ózdi látogatók előtt Szathmáry-Király Ádám nemzetközileg elismert fotóművész „Hetvenhét” című életmű-kiállítása a Digitális Erőmű Csarnok Galériájában.

A Meteor Lövészklub csapata.
Sport
2023. máj. 24.

Sikerrel szerepeltek a Meteor Lövészklub versenyzői az Országos Diákolimpia Sportlövészet döntőjében és megőrizték a korábban elnyert vándorkupát.

Dr. Almási Csaba, Janiczak Dávid és Kiss Sándor a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság ülésén.
Önkormányzat
2023. máj. 23.

Önkormányzati cégek beszámolója és ingatlanértékesítés is szerepelt a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság napirendi javaslatai között. Minden határozattervezetet elfogadtak a tagok.

Az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság ülésének vezetői.
Önkormányzat
2023. máj. 23.

Összeült az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság, akik listáján négy napirendi javaslat szerepelt.

Nemzetkapitányok találkozóját tartottak a Vitkó Lovastanyán.
Kultúra
2023. máj. 23.

Nemzetkapitányok találkozóját tartottak első alkalommal a Vitkó Lovastanyán. A hagyományőrző konferenciára a határon túlról is érkeztek.

Csikász Judit Cecília büszkén vette át a díjat.
Oktatás
2023. máj. 23.

Bonis Bona elismerésben részesült Csikász Judit Cecília, a Vasvár Úti Általános Iskola egyik pedagógusa. A díjat kiváló tehetségfejlesztő kategóriában vehette át.

Lázbérci-víztározó.
Hírek
2023. máj. 23.

Célkeresztben a tiszta víz titka - Három részes szemléletformáló program az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. megvalósításában.

Ózd város címere.
Önkormányzat
2023. máj. 23.

A 2023. május 24-én (szerdán) 14.00 órától kezdődő képviselő-testületi ülés meghívója, előterjesztései.

Polgármesteri elismerést kapott kiemelkedő tanulmányi eredményéért, Lefler Dániel.
Város
2023. máj. 22.

Polgármesteri elismerést kapott Lefler Dániel, aki sikeres záróvizsgát tett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Állami Légiközlekedési Alapképzési Szakon.

Hatgólós vereséget mutat a kijelző.
Sport
2023. máj. 22.

A szezon utolsó találkozóját vívta meg az ÓAM-Ózdi KC. Az Agrofeed ETO UNI Győr gárdáját látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban.

Táncosok a színpadon.
Kultúra
2023. máj. 21.

Évzáró vizsga-előadást tartott az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola az Olvasó Színháztermében, mely ünnepen az ózdi néptáncoktatás 25 éves jubileumáról is megemlékeztek.

Csoportkép a díjátadókról és a sportemberekről. Hét kategóriában adtak át elismeréseket az Ózd Város Eredményes Sportolója Díjátadón, emellett a Média díj is gazdára talált.
Város
2023. máj. 19.

Hét kategóriában adtak át elismeréseket az Ózd Város Eredményes Sportolója Díjátadón, emellett a Média díj is gazdára talált. Az Olvasóban tavalyi eredményük alapján tüntették ki a sportolókat.

Sztetoszkóp az orvosi rendelő egyik asztalán.
Egészség
2023. máj. 19.

Országszerte egyre jobban terjed a skarlát betegség, Ózdot és környékét azonban eddig elkerülte. Antibiotikummal könnyen gyógyítható, azonban nagyon fontos a megelőzés.

Életmű kiállítás nyílt az Ózdi Városi Könyvtárban.
Kultúra
2023. máj. 19.

Életmű kiállítás nyílt az Ózdi Városi Könyvtárban Rubecz Erzsébet Tamara, borsodnádasdi születésű festőművész alkotásaiból. A tárlat címe: Isten üzenete a szeretetben.

Lakótelepi társasház.
Hírek
2023. máj. 18.

Életeket menthet a társasházakban a tűzvédelmi szabályok pontos betartása. Ez pedig a közös képviselők, a társasház kezelők és a lakók érdeke.

Fényes nappal készült videófelvétel a Bükkben kószáló medvéről.
Hírek
2023. máj. 18.

Fényes nappal készült videófelvétel egy, a Bükkben kószáló medvéről. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy jelenlétében ne tegyünk hirtelen mozdulatokat, ne próbáljuk etetni.

A diákok részleteket hallhattak a „Röpképtelen madarak” és a „A pozitív egész számok jelentéktelenségéről” című alkotásokból.
Kultúra
2023. máj. 18.

Rendhagyó irodalom órát tartottak az Ózdi Városi Könyvtárban. Vöröskéry Dóra fiatal írónő mutatta be két könyvét három középiskolai osztálynak.

Távoli kép a megjelentekről.
Fejlesztés
2023. máj. 17.

Az Ózdi Horgásztó körüli gyalogos- és kerékpáros sétány kialakításáról zajlott az egyeztetés, amelyen szakemberek és sportolók is részt vettek.

A vendégek megnézik a kiállított fotókat.
Kultúra
2023. máj. 17.

Élettér címmel fotókiállításra várták az érdeklődőket a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban, akik a Miskolci Fotóklub alkotásait csodálhatták meg.

Ének, vers és tánc – így telt az Anyák napja az Ózdi Szívbetegek Egyesületénél.
Kultúra
2023. máj. 17.

Anyák napi ünnepséget szerveztek az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai a Civil Házban. Az eseményen több táncos és zenés produkciót láthatott közönség.

A dobogó első helyén.
Sport
2023. máj. 17.

Sikeresen szerepelt Kis Izabella Mirella a FODISZ Diákolimpia Atlétikai Országos Döntőjén, ahol az első helyen végzett. A taktikus viadalt izgalmas felkészülés előzte meg.

Rumini a ládában.
Kultúra
2023. máj. 16.

Teltházzal zárult az Olvasóban a tavaszi évad gyermekszínházi előadása. A színházi bemutató a Rumini sorozatra épült, ami ma már kötelező olvasmány az általános iskolákban.

Lázbérci-víztározó.
Hírek
2023. máj. 16.

Célkeresztben a tiszta víz titka - Három részes szemléletformáló program az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. megvalósításában.

Használt műszaki eszközeinket ne dobjuk ki, hanem adjuk le a megfelelő átvevő helyen.
Hírek
2023. máj. 16.

Városunk több pontján is leadhatjuk, a háztartásunkban felhalmozódott elektromos és elektronikai hulladékok, elemeket, műszaki eszközöket, de akár a veszélyes hulladékot is.

Mérkőzés zajlik a tekepályán. A játékosok épp gurítani készülnek.
Sport
2023. máj. 16.

Győzelmet aratott hazai pályán a SalgÓzd Teke Klub együttese a férfi NB I. keleti csoportjában. A mieink a Vilati Eger SE gárdáját látták vendégül az Ózd Városi Stadion tekecsarnokában.

Régi tárgyak láthatóak a fotón.
Város
2023. máj. 15.

Több év kihagyás után ismét volt régiségvásár Ózdon. A Városház térre számos eladó kitelepült. A szemfüles vásárlók akár igazi antik kincsekre is bukkanhattak.

Hatvan fővel rajtolt el a felnőttek mezőnye.
Sport
2023. máj. 15.

Több mint hatvan felnőtt és negyven óvodás versenyzővel rajtolt el a XXVIII. OTP Bank Ózdi Hegyifutó Verseny. Az indulók két táv közül választhattak.

Készül a töltött káposzta.
Szabadidő
2023. máj. 13.

Immár negyedik alkalommal tartotta meg éves családi napját az Ózdi Rendőrkapitányság. Horgász-és főzőversenyt is hirdettek, de a kicsiknek is készültek kísérő programokkal.

A kosárlabdát is többen kipróbálták.
Sport
2023. máj. 12.

Sportválasztó napot tartottak a Digitális Erőműben. Az intézmény teljes egészét ellepték a helyi egyesületek. A fiatalok minden sportágat kipróbálhattak.

Dr. Alabán Péter történész tartott előadást Floridából érkezett diákoknak.
Oktatás
2023. máj. 12.

Floridai diákok látogattak Ózdra egy tanulmányút keretében. Dr. Alabán Péter történész tartott előadást nekik. A megszerzett ismereteket a kutatásukhoz fogják felhasználni.

Csörgőné Csépányi Krisztina konferálja fel a szerzőt a könyvtárban.
Kultúra
2023. máj. 12.

Szentsimon temploma című könyvét mutatta be Kovács Béla helytörténész, az Ózdi Városi Könyvtárban. A száz oldalas kötet elkészítését óriási kutatómunka előzte meg.

A lerakott térkövek.
Város
2023. máj. 11.

A városközpontban folytatódott a közterület rekonstrukciós projekt. Háromszázharminc négyzetméteres területet térköveztek le a Vasvár út 60. szám előtt.

Rendhagyó hon- és népismeret órát tartottak a Digitális Erőműben.
Kultúra
2023. máj. 11.

Hon- és népismeret órát tartottak a Digitális Erőműben. A Vasvár Úti Általános Iskola diákjai a Domaházi Hagyományőrző Egyesület kiállításán keresztül bővítették tudásukat.

Távoli kép a munkaterületről a strandon.
Szabadidő
2023. máj. 11.

Folyamatosan zajlanak a munkálatok az Ózd Városi Strandon. A medencéket már feltöltötték. A tervek szerint június elsején nyitják ki a kapukat a látogatók előtt.

Orvostechnikai eszközöket ajándékoztak a Mentők napja alkalmából.
Egészség
2023. máj. 10.

Orvostechnikai eszközöket ajándékozott Janiczak Dávid a Mentők napja alkalmából ma délelőtt.