Város

Dolgoznak a foglalkoztatottak.
Város
2023. márc. 22.

Virágládákat és kültéri hulladéktárolókat gyártanak az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál. A termékek raklapokból készülnek.

Lezárult az idei civil támogatási kérelmek benyújtásának határideje.
Város
2023. márc. 20.

Lezárult az idei civil támogatási kérelem benyújtási határideje. A döntés előreláthatólag az áprilisi képviselő-testületi ülésen születik meg.

Tavaszi napsütés
Város
2023. márc. 17.

Az idei tél volt a második leggyengébb 1901. óta az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapján. Ennél csak a 2006-os tél volt melegebb.

Távoli kép a koszorúkról.
Város
2023. márc. 15.

Az 1848/49-es szabadságharc és forradalom hőseire emlékeztek a városlakók. A hagyományoknak megfelelően a Petőfi téren gyűltek össze az érdeklődők.

Egy oszlopot helyeznek a földre.
Város
2023. márc. 14.

Ütemterv szerint haladnak a munkálatok a piacon. A korábban levegőben futó távhővezetéket tartó oszlopok fele már eltűnt a területről.

Elkészült az új tető.
Város
2023. márc. 10.

Sikerült lecserélni a tetőt az uraji közösségi házon. A munkálatokkal az épület állagát, esztétikai kinézetét javították. A vállalkozó rekordidő alatt, egy héten belül befejezte a munkát.

Az ózdi uszoda nagymedencéje.
Város
2023. márc. 10.

Több mint négy hónap után ma kinyitotta kapuját az uszoda. Mindkét medence használható. A város lakói ismét hódolhatnak szenvedélyüknek.

Távoli kép az épület külsejéről.
Város
2023. márc. 10.

Az Ózdi Új Esély Központ bemutatása volt a fő téma az Ózdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum ülésén. Bobcsák Emese, a központ intézményvezetője tartott előadást.

Janiczak Dávid polgármester virágot ad az egyik járókelőnek nőnap alkalmából.
Város
2023. márc. 8.

Városunkban is sokan virággal lepték meg a hölgyeket március 8-án, nőnap alkalmából. Janiczak Dávid polgármester is készült az alkalomra. Egy-egy szál szegfűt osztott szét a Városház téren.

Az új, egyszemélyes padok.
Város
2023. márc. 7.

Egyszemélyes, állítható, modern padokkal gazdagodott az Újváros Téri Általános Iskola. Az adomány még Svájcból érkezett, amit ma szállítottak át az intézménybe.

Színes tojások a fán.
Város
2023. márc. 4.

Ötezer tojással szeretné idén feldíszíteni a Szennai Nyugdíjas Klub tagsága azt a meggyfát, amely a Tartó Lajos Közösségi Ház udvarán áll. A szervezők fánkot és süteményeket kínáltak a vendégeknek.

Koszorúk az emlékoszlop előtt.
Város
2023. márc. 3.

Az acélműben 33 évvel ezelőtt történt tragikus balesetben elhunyt dolgozókra emlékeztek. Pártok, civil szervezetek képviselői rótták le kegyeletüket az emlékműnél a Gyári temetőben.

Leemelik a négy tonnás vasszerkezetet a helyéről egy daruval.
Város
2023. márc. 2.

A Piac út felett folytatódtak a távhővezeték bontási munkálatai. Először a 4 tonnás vasszerkezetet, majd az acélcsöveket távolították el a szakemberek. Minden a tervek szerint zajlott.

Két emu érkezett a Nagyvölgyi Állatsimogatóba.
Város
2023. márc. 1.

Két emu érkezett a Nagyvölgyi Állatsimogatóba. A nagymadarak még a beszoktatási időt töltik. A jövőben lámákkal is bővül az állatállomány.

A Piac út felett átívelő a távhővezeték.
Város
2023. márc. 1.

Lezárják a Piac utat március másodikán, azaz holnap reggel kilenc órakor. A forgalom pár órás korlátozására a távhővezeték bontása miatt van szükség.

Egyszeri, vissza nem térítendő pénzbeni támogatásra adhatnak be igényt a városban működő társadalmi szervezetek és szerveződések.
Város
2023. febr. 28.

Támogatási kérelmet nyújthatnak be az Ózd területén működő társadalmi szervezetek, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező szerveződések.

Tűzoltóautók sorakoznak a panelépület előtt.
Város
2023. febr. 27.

Nem sérült meg senki a vasárnapi Újváros téri tűzesetben, a panelházat viszont teljesen kiürítették a tűzoltók. A rendőrségen eljárás indult rongálás vétség gyanúja miatt ismeretlen elkövető ellen.

Daruval helyezik a földre a távhővezetéket.
Város
2023. febr. 23.

Lebontják a Piac úti levegőben futó távhővezetéket. A munkálatok várhatóan két hónapot vesznek igénybe. A kivitelezés költségeit az Ózdi Távhő Kft. önerőből finanszírozza.

Éjjeliszekrények és matracok.
Város
2023. febr. 22.

Ismét adomány érkezett Svájcból. A város idősotthonai ezúttal is új és modern bútorokkal gazdagodtak. Az eszközökből az összes intézményi egységben helyeznek majd el.

Távoli kép a rendelőről és a mögötte kialakított parkolóról.
Város
2023. febr. 22.

A Lehel vezér úti rendelő mögött egy öt állásos parkoló készül. A tilosban megállók nagy problémát jelentenek, ezért Angyal Béla bejárást tartott az ÓVI képviselőivel.

Az ügyfélhívón külön pontban lesz elérhető a segítség.
Város
2023. febr. 15.

Gondosórát igényelhetnek 65 év felett alanyi jogon az állampolgárok. Az önkormányzat az ÓTSZEGYII közreműködésével akár a regisztráció folyamatában is segítséget tud nyújtani.

Két kölyökkutyát találtak a befogók.
Város
2023. febr. 13.

Az Ózd Városi Rendészet és az Ózdi Állategészségügyi Telep munkatársai kóbor kutyákat fogtak be Karuban ma délelőtt. Az akció célja, hogy a gazdátlan ebeket megfelelő körülmények közé tudják helyezni.

LED-es közvilágítás Budapesten (fotó:budapestkornyeke.hu).
Város
2023. febr. 10.

A teljes városban LED-es közvilágítás lesz egy fejlesztésnek köszönhetően. A beruházás jobb fényerőt, kevesebb fényszennyezést hoz, javul a gyalogátkelőhelyek láthatósága is.

A felújítandó ingatlan.
Város
2023. febr. 9.

Közösségi teret és szálláshelyet alakítanak ki a Nagyvölgyi Állatsimogatóban. A felújításra egy pályázatnak köszönhetően nyílt lehetőség.

Az uszoda nagymedencéje letakarva.
Város
2023. febr. 8.

A tervek szerint március első felében megnyitja kapuját a helyi uszoda. A város lakossága így újra használatba veheti majd mindkét medencét.

Kis fehér kutya bújuk a kézhez a telepen.
Város
2023. febr. 3.

Húsz kutya került ki az Ózdi Állategészségügyi Telepről januárban. Volt aki visszatalált gazdájához és olyan is, akit befogadó szervezethez szállítottak. Tizennégyen pedig új otthonra találtak.

Totál kép a munkálatokról.
Város
2023. jan. 31.

Kétszer nyolc állásos parkoló készül a 48-as út mellett. A SZIKSZI-vel szemközti területet régóta erre a célra használják az autósok, így már nagy szükség volt a beruházásra.

Panelház a Katona József úton.
Város
2023. jan. 31.

Továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek az önkormányzati bérlakások a városban. Az energiaválság kirobbanása az Ózdinvest Kft.-re is hatással van.

Kelkáposzta és zeller van a képen.
Város
2023. jan. 27.

Bőséges az árukínálat a piacon. Leginkább a savanyú káposztát, de a télálló almát is sokan keresik a vásárlók. Az utóbbi időben megcsappant a termelők forgalma.

Totál kép a készülő parkolóról háttérben a temetővel.
Város
2023. jan. 25.

Felújítják a Táblai köztemetővel szemben található autós megállót. A kétszer nyolc állásos, összesen 364 négyzetméteres terület a parkoló felújítási projekt egyik legnagyobb területe.

A Kazinczy Ferenc út egyik vége, behajtani tilos táblával.
Város
2023. jan. 24.

Egyirányúsították a Kazinczy Ferenc út egy részét. Ma délelőtt az ÓVI és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai közös erővel végezték a munkálatokat.

A családi ház tetőszerkezete is összedőlt.
Város
2023. jan. 19.

Szomszédja udvarára omlott egy lakatlan ingatlan fala a Bolyai Farkas utcában ma reggel. Az önkormányzat mindent megtesz az ügy mielőbbi rendezése érdekében.

A szegélyt igazítja az egyik szakember.
Város
2023. jan. 18.

Elkezdődtek a közterület felújításhoz kapcsolódó munkálatok. Többek között számos járda, parkoló és játszótér épül vagy újul meg városszerte az állami támogatásnak köszönhetően.

Szarvasbika a vízóraakna fogságában.
Város
2023. jan. 16.

Egy kifejlett, közel 8 éves szarvasbika esett bele éjjel egy lakatlan épület fedetlen vízóraaknájába Hódoscsépányon, a Gubonnai úton. A mentés sikeres volt, de az állat állapota aggasztó.

Koszorúk az emlékmű előtt.
Város
2023. jan. 13.

A világháborúk hőseire emlékeztek Szentsimonban a Don-kanyari áttörés évfordulóján. Az igeliturgiát követően a megjelentek a templom kertjében tisztelegtek az elesettek emléke előtt.

Megújul a Vár utcai támfal.
Város
2023. jan. 13.

Megújul a Vár utcai támfal, amely harminc méter hosszban megcsúszott. A közeljövőben vis maior pályázatnak köszönhetően megoldódik helyreállítás.

Sírparcellák a Bolyki temetőben.
Város
2023. jan. 12.

Január elsejétől előre megválthatók a sírhelyek a városi fenntartású temetőkben. A változás nemcsak a helymegváltást érinti, a temetkezés költségei is drágulnak idén.

Lemérik az elkészített szemetest az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat munkatársai.
Város
2023. jan. 10.

Folytatódik a munka az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál. A fából készült szeméttárolókra nagy igény mutatkozik a képviselők részéről.

Húsos tészta a tányérokban.
Város
2023. jan. 10.

Zökkenőmentesek a mindennapok az Ózdi Városüzemeltető Intézmény négy főzőkonyháján. Szigorú szabályok szerint működnek a létesítmények.

Hőközpontok.
Város
2023. jan. 5.

Megérkeztek a gyors gőzfejlesztők és hőközpontok a Fűtőerőmbe. A berendezések egy részét január végén telepítik a szakemberek.

Vitéznek lóg a nyelve és figyeli az eseményeket.
Város
2023. jan. 4.

Az ebtelepen várja gazdáját az Újváros téren befogott négylábú. Vitézt a szilveszteri durrogtatás zavarhatta meg, a Bíben-völgy hétvégi házától szökött meg.

Kis fehér kutya a kamerába néz.
Város
2023. jan. 3.

Sikeresen átvészelték a szilvesztert a kutyák. A szakembereknek szerint mozgalmas volt ez a nap, de úgy vélik, Ózdon évről-évre felelősségteljesebbek az állattartók, így kevesebb a szökött eb.

Az Ózdi Polgármesteri Hivatal.
Város
2023. jan. 3.

389 097 814 Ft, vissza nem térítendő energiatámogatást kap Ózd városa. Összesen 44 milliárd forintot oszt szét Magyarország Kormánya a 10 ezer lakos feletti településeknek.

Az Újváros téri rendelők.
Város
2022. dec. 23.

Felújították az Újváros téri rendelőket. Bő egy hónap alatt készültek el a munkálatokkal. Egy tartalékkeretnek köszönhetően a külső fal és födém szigetelése újult meg.

A LégÓzdot is érinti a turizmusfejlesztés.
Város
2022. dec. 23.

Újabb 2,1 milliárd forintot nyert Ózd a TOP Plusz pályázati kiíráson. A városunkba érkező forrásokból épületfelújítások és infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg.

A negyedik gyertya Keresztelő Szent Jánost szimbolizálja, aki Jézus eljöveteléről és a bűnbánatról prédikált.
Város
2022. dec. 18.

Nagyon sokan ellátogattak a VIII. Adventi Forgatag utolsó napján a Városház térre, mely jeles nap számos programot kínált.

Távoli kép az új és a régi kennelekről.
Város
2022. dec. 16.

Folyamatosan fejlődik az Ózdi Állategészségügyi Telep. Tizenkét új kennellel bővült a terület, de tervben van a további fejlesztés. A cél a kutyák színvonalas ellátása és gazdásítása.

Iskolások műsora.
Város
2022. dec. 14.

Ismét díszbe öltözött a mindenki karácsonyfája az Újváros téren. A környező iskolások és óvodások műsora, forró tea, kürtős kalács és szaloncukor is várta a kilátogatókat.

Egy fotó erejéig összeálltak a találkozó résztvevői.
Város
2022. dec. 13.

Elismerték a polgárőrök és rendészek munkáját. Városunk közbiztonságáért végzett önzetlen tevékenységéért három polgárőr és egy közterület felügyelő vehetett át jutalmat.

Autósok közlekednek a Nemzetőr úton.
Város
2022. dec. 12.

Nehézséget okozott a közlekedőknek a havazás. A tűzoltókat főként fakidőlésekhez és leszakadt vezetékekhez riasztották, de számos balesetnél is be kellett avatkozniuk.