Hírarchívum

Az Ózd Kistérség Többcélú Társulása elnöke és alelnöke.
Kistérség
2023. márc. 27.

Változik az orvosi ügyeleti ellátás rendszere. Ózdon a helyszín az Almási Balogh Pál Kórház lesz, a központi 1830-as telefonszámot április 1-jétől tárcsázhatja a lakosság.

Mogyorósvölgyi játszótéren az önkéntesek.
Fejlesztés
2023. márc. 27.

Közösségépítő akció keretén belül szépült meg a mogyorósvölgyi játszótér. Megújultak a játszóelemek, a padok és a focipálya is.

Családi napot tartottak a Van Helyed a Közös Jövőnkért Alapítvány stúdiójában.
Hírek
2023. márc. 27.

Családi napot tartottak a Van Helyed a Közös Jövőnkért Alapítvány stúdiójában. Többféle programot kínáltak a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt, akik fontosnak tartották a jelenlétet.

Ózd címer.jpg
Önkormányzat
2023. márc. 27.

A 2023. március 30-án (csütörtökön) 11.00 órától kezdődő képviselő-testületi ülés meghívója, előterjesztései.

Rajtba sorakoztak a résztvevők.
Sport
2023. márc. 24.

Pénteken közel negyven résztvevővel újra elrajtolt az Ózdi Futónapok. Tíz kört kellett teljesíteni 45 percen belül, de az igazi cél a sportos közösség erősítése.

Dr. Ádám Eszter és beszélgetőpartnere, Stéphane Marret, a Chez Matild francia kézműves pékség mestere.
Kultúra
2023. márc. 24.

Stéphane Marret kézműves pékmester és a Konyhafőnök című film várta tegnap este az érdeklődőket az NFÉ-ben. A 13. Frankofón Filmnapok sok érdeklődőt vonzott.

A diákok hallgatják a prezentációt.
Kultúra
2023. márc. 24.

Elindult az Internet Fiesta. Könyvtártörténet és Irodalmi hagyományok Ózdon címmel tartottak előadást, majd vetélkedőt a tanulók számára az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban.

Távoli kép az aulában összegyűlt felső tagozatosokról.
Oktatás
2023. márc. 24.

Tehetségnapot tartottak az Újváros Téri Általános Iskolában. A pedagógusok igyekeztek a Petőfi Sándor emlékév köré szervezni a főként szaktárgyi feladatokat.

Távoli kép a szakemberekről munka közben.
Fejlesztés
2023. márc. 23.

A Bocskai és a Katona József úton is folyamatos volt ma a munka. Mindkét helyszínen járdát aszfaltoztak a kivitelező cég munkatársai a közterület rekonstrukciós projekt keretében.

Honismereti Szövetség Dicsérő Oklevelek.
Kultúra
2023. márc. 23.

Honismereti Szövetség Dicsérő Oklevelet kapott Kovács László és Kulcsár Józsefné a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Honismereti Egyesület Honismeret napi rendezvényén Miskolcon.

Tehetségnapi gálaműsor több műsorszámból állt.
Oktatás
2023. márc. 23.

Műhelyfoglalkozásokkal és gálaműsorral tarkított Tehetségnapot tartottak a Vasvár Úti Általános Iskolában. A gálaműsorban a tehetséges gyerek és tanárok is bemutatkoztak.

Dolgoznak a foglalkoztatottak.
Város
2023. márc. 22.

Virágládákat és kültéri hulladéktárolókat gyártanak az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál. A termékek raklapokból készülnek.

Az Ózdi Futónapok 2020-as rajtja a stadionban.
Sport
2023. márc. 22.

Pénteken újra elrajtol az Ózdi Futónapok rendezvénysorozat. Az ezúttal két napos kihívás első állomása március 24-én lesz délután öt órától, a második pedig június 30-án.

Kékbe öltözött diákok a Bolyky Tamás Általános Iskola aulájában.
Oktatás
2023. márc. 22.

Ma van a víz világnapja. Az esemény mottója idén a „Sürgetett változás” lett. Számos ózdi intézmény is felhívta a figyelmet a tiszta víz fontosságára.

A fiatalok és a pedagógusok egy pohár vízzel.
Oktatás
2023. márc. 22.

A vízfogyasztás fontosságára hívja fel a figyelmet egy kampány. Országszerte csatlakoznak a HAPPY-hét elnevezésű egészségvédő programhoz az iskolák és óvodák.

Kinyíltak a tavaszi virágok a Harmaci-dombokon.
Szabadidő
2023. márc. 21.

Kinyílottak a tavaszi virágok a Harmaci-dombokon. A héricsek, a fekete és lila kökörcsinek pompáznak a lejtőkön. Mindhárom növény védett, leszedni tilos.

Fekete, kék és zöld kukák egymás mellett.
Hírek
2023. márc. 21.

Áprilisban indítja házhoz menő zöldhulladék gyűjtését a BMH. A gyűjtőedényzetbe kizárólag falevél, ágnyesedék, levágott fű vagy gyom kerülhet.

Lángol a domboldal Tábla városrészben.
Hírek
2023. márc. 21.

Egyre gyakrabban lángol a hegyoldal térségünkben. Az elmúlt 24 órában is több szárazfűtűzhöz kellett vonulniuk az ózdi tűzoltóknak. A káresetek több mint fele vegetációt érint.

Munkavédelmi felszerelések felakasztva a korlátra.
Fejlesztés
2023. márc. 21.

Elkezdődött az új 56 méteres torony megépítése a Drótos-tetőn. A kivitelezést az Antenna Hungária Kft. alvállalkozója végzi. A munkálatok határideje április harmincadika.

Csoportkép Stuttgartban.
Kultúra
2023. márc. 20.

Stuttgartban vonultak fel az ózdi huszárok, a Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ meghívására. Jártak a Mercedes Múzeumban és fogadtak őket Magyarország Főkonzulátusán is.

Örülnek a győzelemnek az ÓAM-Ózdi KC játékosai.
Sport
2023. márc. 20.

Győzelmet aratott az ÓAM-Ózdi KC az NB I/B huszonegyedik fordulójában. A Százhalombattai KE gárdáját látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban.

Lezárult az idei civil támogatási kérelmek benyújtásának határideje.
Város
2023. márc. 20.

Lezárult az idei civil támogatási kérelem benyújtási határideje. A döntés előreláthatólag az áprilisi képviselő-testületi ülésen születik meg.

Az egyik szakember egyengeti a forró aszfaltot
Fejlesztés
2023. márc. 17.

Hagyományos ír ünnepséget rendeztek a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban. Elkészült a járda a Damjanich János utcában.

Szent Patrik Nap a Sziksziben
Kultúra
2023. márc. 17.

Hagyományos ír ünnepséget rendeztek a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban.

Tavaszi napsütés
Város
2023. márc. 17.

Az idei tél volt a második leggyengébb 1901. óta az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapján. Ennél csak a 2006-os tél volt melegebb.

Rajtvonalnál álló fiatalok.
Sport
2023. márc. 16.

Közel háromszáz fiatal vett rész a diákolimpiai mezei futáson a stadionban. Az általános iskolák legjobbjai kvalifikálták magukat a megyei döntőre, melyet március 29-én Miskolcon rendeznek meg.

Fúrják fel az új ablakot az idősotthon egyik lakószobájában.
Fejlesztés
2023. márc. 16.

Több nyílászárót is kicserélnek a Kézenfogva Gondozóházban. Az önkormányzati támogatásnak köszönhetően több lakószobában és az étkezőben is új ablakokat szerelnek fel.

Led-es izzók, ehhez hasonlókat lehet kapni a program jóvoltából.JPG
Fejlesztés
2023. márc. 16.

Több nyílászárót is kicserélnek a Kézenfogva Gondozóházban. Az önkormányzati támogatásnak köszönhetően több lakószobában és az étkezőben is új ablakokat szerelnek fel.

Távoli kép a koszorúkról.
Város
2023. márc. 15.

Az 1848/49-es szabadságharc és forradalom hőseire emlékeztek a városlakók. A hagyományoknak megfelelően a Petőfi téren gyűltek össze az érdeklődők.

Nemzeti színű szalaggal táncolnak a fiatalok a színpadon.
Oktatás
2023. márc. 14.

Szerte a városban megemlékeztek ma az 1848/49-es forradalomról és szabadságharcról. Ebben az évben az ötödik évfolyamos osztályok készültek az ünnepi műsorral.

Távoli kép a gyerekekről, akik közösen játszanak.
Oktatás
2023. márc. 14.

Nyílt napot és bázisintézményi szakmai napot tartottak a Katona József Úti Óvodában. A kicsik játékos feladatokon keresztül mutatták be, mit is tanultak a víz élővilágáról.

Egy oszlopot helyeznek a földre.
Város
2023. márc. 14.

Ütemterv szerint haladnak a munkálatok a piacon. A korábban levegőben futó távhővezetéket tartó oszlopok fele már eltűnt a területről.

Zajlik a különleges állatokról szóló előadás.
Oktatás
2023. márc. 13.

Királypitonnal, kaméleonnal és varánusszal is találkozhattak ma a Vasvár Úti Általános Iskola diákjai. A diákok egy különleges pályázatnak köszönhetően ismerhették meg az Utazoo Minizoo élőlényeit.

Tilos a hullajtott agancsok engedély nélküli gyűjtése.
Hírek
2023. márc. 13.

Lopásnak minősül a jogszabály szerint, ha valaki engedély hiányában gyűjt és visz haza agancsot. Tilos, mert a vadállomány állapotát ezekből mérik fel a szakemberek.

A Lóci DSE egyik játékosa épp belőtte a gólt.
Sport
2023. márc. 12.

Győzelmet aratott hazai pályán a Lóci DSE. A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei bajnokság tizennegyedik fordulójában a Sárospataki TC gárdáját látták vendégül.

Elkészült az új tető.
Város
2023. márc. 10.

Sikerült lecserélni a tetőt az uraji közösségi házon. A munkálatokkal az épület állagát, esztétikai kinézetét javították. A vállalkozó rekordidő alatt, egy héten belül befejezte a munkát.

Távoli kép az épület külsejéről.
Város
2023. márc. 10.

Az Ózdi Új Esély Központ bemutatása volt a fő téma az Ózdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum ülésén. Bobcsák Emese, a központ intézményvezetője tartott előadást.

Az ózdi uszoda nagymedencéje.
Város
2023. márc. 10.

Több mint négy hónap után ma kinyitotta kapuját az uszoda. Mindkét medence használható. A város lakói ismét hódolhatnak szenvedélyüknek.

A meghívott vendégek és az ünnepelt.
Hírek
2023. márc. 10.

Születésnapját ünnepeli Szalóczy Sándor, aki a Béke Szigete Idősek Házának lakója. Ózd Város Önkormányzata nevében Janiczak Dávid polgármester emléklapot adott át az ünnepeltnek.

Fejlesztés
2023. márc. 9.

A város sportkomplexumának rekonstrukciójáról zajlott egyeztetés. A projektnek köszönhetően a Horgásztó, az Ifjúsági Park és a Városi Stadion is új, modernebb külsőt kaphat.

Az ellátás helyszíne is megváltozik: az Árpád vezér útról átköltözik az Almási Balogh Pál Kórházba.
Egészség
2023. márc. 9.

Változik az orvosi ügyeleti ellátás rendszere. Ózdon a helyszín az Almási Balogh Pál Kórház lesz, a központi 1830-as telefonszámot április 1-jétől tárcsázhatják.

Hét autónak ad helyet az új parkoló.
Fejlesztés
2023. márc. 9.

Két parkolót is kialakítanak a Vajda János úton. A nagyobb területű hét autónak, a kisebb pedig kettőnek biztosítja majd a kényelmes parkolást.

Faágak közötti látkép.
Hírek
2023. márc. 9.

Javulást hozott a szeles időjárás a levegő minőségében. Hét elején még több északkeleti városban egészségtelen szintet mértek, azonban a mai napra már kitisztult a levegő.

Nyílt napot tartottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában.
Oktatás
2023. márc. 9.

Nyílt napot tartottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában. Ez az alkalom főként a felnőtteknek szólt, a kicsiknek ugyanis későbbre terveznek iskolakóstolgató napot.

Janiczak Dávid polgármester virágot ad az egyik járókelőnek nőnap alkalmából.
Város
2023. márc. 8.

Városunkban is sokan virággal lepték meg a hölgyeket március 8-án, nőnap alkalmából. Janiczak Dávid polgármester is készült az alkalomra. Egy-egy szál szegfűt osztott szét a Városház téren.

Kiss Sándor, az MSZP helyi szervezetének elnöke virágot ad át egy hölgynek.
Politika
2023. márc. 8.

A Magyar Szocialista Párt képviselői is meglepték virággal a járókelőket. A már hagyománynak számító vörös szegfű sok hölgy kezében díszelgett.

Különleges tavaszi kreációk a virágüzletben.
Hírek
2023. márc. 8.

A legnépszerűbbek a tavaszi csokrok, ám a cserepesek, az édességek és az apró ajándékok is kelendők ilyenkor.

Dr. Csuzda Gábor területi képviselő virágot ad át két hölgynek.
Politika
2023. márc. 8.

A Fidesz-KDNP területi képviselője dr. Csuzda Gábor is útra kelt, hogy a Falu városrészben működő egyházi segítő szervezetek hölgy munkatársait meglepje nőnap alkalmából.

Az eseményre nagyon sokan érkeztek.
Politika
2023. márc. 8.

Taggyűlést tartott az MSZP Ózdi Szervezete, ahol az országos problémák helyi érintettségét is megvitatták. A rendezvény vendégei Komjáthi Imre és Molnár Zsolt voltak.

Rászoruló nőknek gyűjtenek nélkülözhetetlen higiéniás termékeket.
Hírek
2023. márc. 8.

Rászoruló nőknek gyűjtenek nélkülözhetetlen higiéniás termékeket a város három pontján, a „nemluxustaska” elnevezésű, évenként megrendezett jótékonysági kampányban.