Hírek

Családi napot tartottak a Van Helyed a Közös Jövőnkért Alapítvány stúdiójában.
Hírek
2023. márc. 27.

Családi napot tartottak a Van Helyed a Közös Jövőnkért Alapítvány stúdiójában. Többféle programot kínáltak a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt, akik fontosnak tartották a jelenlétet.

Fekete, kék és zöld kukák egymás mellett.
Hírek
2023. márc. 21.

Áprilisban indítja házhoz menő zöldhulladék gyűjtését a BMH. A gyűjtőedényzetbe kizárólag falevél, ágnyesedék, levágott fű vagy gyom kerülhet.

Lángol a domboldal Tábla városrészben.
Hírek
2023. márc. 21.

Egyre gyakrabban lángol a hegyoldal térségünkben. Az elmúlt 24 órában is több szárazfűtűzhöz kellett vonulniuk az ózdi tűzoltóknak. A káresetek több mint fele vegetációt érint.

Tilos a hullajtott agancsok engedély nélküli gyűjtése.
Hírek
2023. márc. 13.

Lopásnak minősül a jogszabály szerint, ha valaki engedély hiányában gyűjt és visz haza agancsot. Tilos, mert a vadállomány állapotát ezekből mérik fel a szakemberek.

A meghívott vendégek és az ünnepelt.
Hírek
2023. márc. 10.

Születésnapját ünnepeli Szalóczy Sándor, aki a Béke Szigete Idősek Házának lakója. Ózd Város Önkormányzata nevében Janiczak Dávid polgármester emléklapot adott át az ünnepeltnek.

Faágak közötti látkép.
Hírek
2023. márc. 9.

Javulást hozott a szeles időjárás a levegő minőségében. Hét elején még több északkeleti városban egészségtelen szintet mértek, azonban a mai napra már kitisztult a levegő.

Különleges tavaszi kreációk a virágüzletben.
Hírek
2023. márc. 8.

A legnépszerűbbek a tavaszi csokrok, ám a cserepesek, az édességek és az apró ajándékok is kelendők ilyenkor.

Rászoruló nőknek gyűjtenek nélkülözhetetlen higiéniás termékeket.
Hírek
2023. márc. 8.

Rászoruló nőknek gyűjtenek nélkülözhetetlen higiéniás termékeket a város három pontján, a „nemluxustaska” elnevezésű, évenként megrendezett jótékonysági kampányban.

Szeletelik a húst.
Hírek
2023. márc. 2.

Működési támogatásra pályázhatnak a hentesüzletek vezetői. A kérelmeket március huszadikáig lehet benyújtani. Az összeget közmű- és helyiségbérlet díj kifizetésre használhatják fel.

Interneten lehet kitölteni a kérdőívet.
Hírek
2023. febr. 24.

Több felmérést is útjára indított februárban a Központi Statisztikai Hivatal. A munkaerő-, valamint a jövedelmi és életkörülmény kérdőív több célból is fontos. A válaszadás önkéntes.

Amerre a szem ellát kopár, leégett terület.
Hírek
2023. febr. 16.

Már februárban vonultak szárazfűtüzekhez az ózdi tűzoltók, tegnap hat esetből négy ilyen volt. A több órás oltási folyamat extrém terhet ró a lánglovagokra.

Felhők az égen.
Hírek
2023. febr. 15.

A csendesebb napokat követően péntektől elérik térségünket a frontok. Akik érzékenyek az időjárás változásra, azok fáradékonysággal, fejfájással és alvászavarral is számolhatnak.

Ajándéktárgyak és virágok.
Hírek
2023. febr. 14.

Sokan kerestek szerelmüknek ajándékot Valentin-nap alkalmából. A legkedveltebb termékek idén is a rózsák, virágcsokrok, szív motívumos tárgyak és a csokik voltak.

Fucskó Zoltánra emlékezett az Ózdi Természetbarátok Köre.
Hírek
2023. febr. 9.

Túrázott az Ózdi Természetbarátok Köre. Az immunerősítő kiránduláson harminchárom természetbarát vágott neki a távnak. Úti céljuk vége Dédestapolcsány volt.

Átmeneti Szálláson melegednek a rászorulók.
Hírek
2023. febr. 8.

A hideg időjárás miatt szombat reggel nyolc óráig riasztás lépett életbe térségünkben. Városunk hajléktalanellátó intézményei felkészültek a több férőhely biztosítására.

Hamuvá porladt fekhely a földön.
Hírek
2023. febr. 8.

Egy ember meghalt, egy másik súlyos sérüléseket szenvedett egy társasházban keletkezett tűz miatt az Árpád vezér úton. Az ügyben a rendőrség és a katasztrófavédelem is vizsgálódik.

Meghasadt faág.
Hírek
2023. febr. 6.

Ózdon nem okozott jelentősebb károkat a viharos szél. Egy fa kidőlt és számos gally szakadt le hétvégén. A tűzoltókat csak egy esethez riasztották, akkor Királdra kellett vonulniuk.

A lánynevek terén nincs komolyabb változás, a fiúknál trónfosztás történt az elmúlt évek alatt.
Hírek
2023. febr. 2.

A lánynevek terén nincs komolyabb változás, a fiúknál trónfosztás történt az elmúlt évek alatt. Az új nevek kérelmezésénél számos buktatóval kell számolni.

Újabb illegális szemétlerakó keletkezett Szentsimonban.
Hírek
2023. febr. 1.

Újabb törvénytelen hulladéklerakó helyet jelentettek Szentsimonban az Ózdi Szent Simon és Júdás apostol-templom szomszédságában.

Ingek és zakók vannak a vállfán.
Hírek
2023. jan. 31.

Ruhaosztást tartottak a Magyar Vöröskereszt ózdi irodájában. A beérkezett adományokat minden hónap utolsó hétfőjén bocsájtják a rászorulók rendelkezésére.

A korszerűsített, alacsony rezsijű lakások iránt nagyobb a kereslet.
Hírek
2023. jan. 30.

Megtorpant a kereslet, hosszabb eladási idővel számolhatnak az eladók, és az érdeklődés fókuszában az alacsony rezsijű, jó állapotú lakások állnak.

Falazóelem a raklapon.
Hírek
2023. jan. 26.

Drasztikusan megemelkedett az építőipari termékek ára az elmúlt két esztendőben. A lakásfelújítási támogatás megszűnése is érezteti hatását. A telepeken kevesebb építőanyag fogy.

Teofil jutalomfalatot nyújt egy kutyának.
Hírek
2023. jan. 25.

Egy tizennégy éves fiatalember segítette az ebrendész munkáját. Berki Teofil a Pázmány úton mentett meg egy szűk helyre beszorult kutyát. A fiú megtekintette az állategészségügyi telep működését is.

Közlekedő autók.
Hírek
2023. jan. 23.

A téli, ködös időjárásban még fontosabb a látni és látszani elv az utakon. Ennek érdekében még inkább figyeljünk oda gépjárművünk világító berendezéseinek állapotára.

Rügyeznek a fák, azonban óriási károkat okozhat egy későbbi fagy a növényekben.
Hírek
2023. jan. 20.

Az elmúlt hetek szokatlanul enyhe időjárása sok, eddigiekben ritkán tapasztalt problémát okozhat, ugyanis a növények téli nyugalmi állapotát alaposan megzavarja a hőmérséklet.

Putnok vége tábla, az úton folyik a kiöntött Sajó.
Hírek
2023. jan. 19.

Kilépett medréből a Sajó. Az árvíz miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. több útszakaszt is lezárt. Ózdon és a térség más településein is gondokat okoz a nagy mennyiségű csapadék.

Egy vásárló zsetont dob kedvenc kezdeményezésének műanyag tárolójába.
Hírek
2023. jan. 17.

Sportos, környezetszépítő és egészségmegőrző kezdeményezéseket támogathatnak szavazataikkal az ózdiak négy héten keresztül az „Ön választ, mi segítünk” közösségi program keretében.

A választék rendkívül gazdag.
Hírek
2023. jan. 17.

A Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban is elérhetőek a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület igényesen megmunkált kitűzői. A melldíszekért kapott összeget nemes célokra fordítják.

Lépcsőház ajtó.
Hírek
2023. jan. 17.

Emelkedhet a közös költség díja a városban. Az illetékesek egy kalkulációt követően összehívják majd lépcsőházanként a lakókat és közösen beszélik meg az emelés miértjét és összegét.

Palackok a gyűjtőedényben.
Hírek
2023. jan. 16.

„Használt sütőolaj gyűjtés az iskolákban” kampányhoz csatlakozott idén a Vasvár Úti Általános Iskola. A kezdeményezésnek köszönhetően négyszáz liter használt sütőolaj gyűlt össze.

A fekete macska a közhiedelemmel ellentétben nem hoz szerencsétlenséget.
Hírek
2023. jan. 13.

Sok babona fűződik péntek 13-ához, az ózdiaknak is megoszlik a véleményük a naphoz kapcsolódó hiedelmekről. Vannak, akik szerencsésnek, mások inkább szerencsétlennek tartják.

Hírek
2023. jan. 12.

Szmog takaró borítja a várost, amely jelenség főként reggel figyelhető meg. A helytelen lakossági tüzelés az egyik legjelentősebb okozója a szállópornak, illetve számos légszennyező anyagnak.

A Borsodi Négyek polgármesterei beszélgetnek.
Hírek
2023. jan. 11.

Kazincbarcikán üléseztek a Borsodi Négyek. A polgármesterek fontos dolgokról beszélgettek és tapasztalatokat cseréltek arról, hogy hogyan fejleszthetnék a városokat.

Ideiglenes kutya befogadó hálózat létrehozására törekszik az Ózdi Állategészségügyi Telep az Ózdi Mentéssel karöltve.
Hírek
2023. jan. 10.

Ideiglenes kutya befogadók jelentkezését várja az Ózdi Állategészségügyi Telep, valamint az Ózdi Mentés csapata. A négylábúhoz kapcsolódó költségeket is vállalják.

Egyik nézőnk figyeli otthonában televíziónk adását. Kezdődik az Ózdi Krónika.
Hírek
2023. jan. 10.

Továbbra is elérhető lesz az Ózdi Városi Televízió műsora a hálózatokon. A Vodafone mellett a Telekommal is együttműködünk. Az átálláshoz kapcsolódó folyamatok a célegyeneshez értek.

Kamera a falon.
Hírek
2023. jan. 9.

Egyre több ember védi magát és ingatlanát kamerákkal. Az egyszerűen kiépíthető rendszerek sok esetben segítségül szolgálhatnak a rendőrség nyomozásaiban is.

Immár tradíció az ózdi járás polgármestereinek összejövetele.
Hírek
2023. jan. 6.

Borsodnádasdon találkoztak a térség polgármesterei. Az ülés keretében felidézték az elmúlt év történéseit, illetve megvitatták az előttük álló feladatokat és lehetőségeket.

A konténer mellett van a kidobott fenyőfa.
Hírek
2023. jan. 6.

Ma reggel megkezdték a fenyőfák elszállítását a BMH Nonprofit Kft. munkatársai városunkban. A legtöbben vízkeresztkor, vagyis január hatodikán válnak meg az ünnep jelképétől.

Rossz hatással van az enyhe tél a mezőgazdasági növényekre.
Hírek
2023. jan. 5.

Rossz hatással van az enyhe tél a mezőgazdaságra. Amíg nyáron az aszály fenyegette a növényeket, most a szokatlanul meleg időjárás miatt aggódnak a gazdák.

Csendélet a méhekkel.
Hírek
2023. jan. 5.

Az enyhe, meleg idő munkára készteti a méheket. Ózdon nincs komolyabb probléma, de az ország számos pontján a rendkívüli januári meleg miatt idejekorán kirepültek a kaptárból.

A képen a madáretető van.
Hírek
2023. jan. 4.

Októbertől áprilisig nagyon fontos a madarak etetése, azonban nem mindegy, mivel tesszük ezt. Az eleség mellett vizet is kínáljunk tollas kedvenceinknek.

Egy füstérzékelő készülék.
Hírek
2023. jan. 4.

Füstérzékelőket ajánlott fel a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az eszközöket egy játék keretében sorsoljuk ki az ózdiak körében.

Előreláthatólag egész januárban marad térségünkben a tavaszias idő.
Hírek
2023. jan. 3.

Az év első hónapja szokatlanul melegebb, ami nem kedvez az időjárásra érzékenyeknek. Előreláthatólag egész januárban marad térségünkben a tavaszias idő.

Tűzoltóság felirat az egyik gépjárművön.
Hírek
2023. jan. 2.

Számos riasztást kaptak a szolgálatot teljesítő egyenruhások az ünnepi időszakban. Kisebb kiterjedésű lakástüzek, tűzijáték okozta sérülés, közlekedési balesetek jellemezték az elmúlt napokat.

Hírek
2023. jan. 2.

Egy nyertes pályázatnak köszönhetően négy új lószállítót nyert a Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület. A fejlesztésnek köszönhetően 20 ló szállítását tudják megoldani.

Fogadalmak és életformáló változások az újév első napjaiban.
Hírek
2023. jan. 2.

Az esztendő első napjaiban többen tesznek újévi fogadalmakat. Ezek között életmódváltás és motivációs célok szerepelhetnek. Sokan a menüt is a szerencse generálásának jegyében készítik.

ELHUNYT SEFFER FERENC (1937-2022)
Hírek
2022. dec. 30.

Elhunyt Ózd város rendszerváltás követő első szabadon választott polgármestere, Seffer Ferenc.

Fenyőfák.
Hírek
2022. dec. 22.

Ismét kivonultak a fenyőfa árusok a város több pontjára. Idén is a nordmann számít a legkedveltebbnek a vásárlók körében. A kereskedők még december 24-én is kipakolnak.

Oláh Béla és családja.
Hírek
2022. dec. 21.

Oláh Bélát köszöntötte 95. születésnapján Janiczak Dávid polgármester és Kellóné Mezőtúri Márta, a terület képviselője. Oklevéllel és virágcsokorral érkeztek az ünnepelthez.

Karácsonyfa és ajándékok. A gyerekek nézegetik a játékokat.
Hírek
2022. dec. 21.

A Katona József Úti Bölcsődét ajándékozta meg a Neutrik Hungary Kft. csapata. A vállalat képviselői egy feldíszített fenyőfával és rengeteg játékkal tették szebbé a kicsik ünnepét.